Η Volvo σχεδιάζει να βγάλει στην παραγωγή το XC40 (την SUV εκδοχή του V40), αλλά δεν έχει ακόμα αποφασίσει ποια πλατφόρμα θα χρησιμοποιήσει στο «συμπαγές» SUV.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σουηδική μάρκα σχεδιάζει ένα compact SUV, το XC40 ύστερα από την επιτυχή πορεία του V40 και της crossover έκδοσης του. Όμως, προς το παρόν δεν έχει βρεθεί η κατάλληλη πλατφόρμα, ώστε να προχωρήσει η κατασκευή του.

Μάλιστα, η νέα πλατφόρμα SPA της Volvo, στην οποία θα πατάει το επόμενο XC90 και η οποία θα παρουσιαστεί στα τέλη του 2014, είναι αρκετά μεγάλη για να προσαρμοστεί στο XC40. Πιο συγκεκριμένα, ακόμα κι αν «μικρύνει», θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην επόμενη γενιά του S60, όχι όμως στο XC40, όπως τονίζουν οι ιθύνοντες της εταιρείας.

Επομένως, η Volvo είναι αναγκασμένη εκ των πραγμάτων, είτε να δημιουργήσει μια νέα πλατφόρμα, η οποία θα κοστίσει σε χρόνο και χρήματα, είτε να αγοράσει κάποια, από μια άλλη αυτοκινητοβιομηχανία (πράγμα μάλλον δύσκολο με τα σημερινά δεδομένα). Το βέβαιο είναι ότι η αγορά των crossovers ολοένα κι αναπτύσσεται κι αν η σουηδική εταιρεία θέλει να παραμείνει «εντός του παιχνιδιού», θα πρέπει να αποφασίσει σύντομα για τις νέες κινήσεις της.

Πηγή: autotriti.gr