H Audi αποφάσισε να παρουσιάσει επίσημα το Quattro στη Φρανκφούρτη το φθινόπωρο, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την ηλεκτρονικά επεξεργασμένη, φωτογραφία που εξασφάλισε το autotriti.gr.

Μετά από σχεδόν 30 χρόνια που πρωτοεμφανίσθηκε το Audi Sport Quattro, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θέλησε να επαναφέρει το όνομα. Παρά το μεγάλο του κόστος, αποτελεί ένα σημαντικό μοντέλο για την εταιρεία, η οποία ελπίζει ότι η νέα γενιά του Quattro θα κάνει καλές πωλήσεις. Γι αυτό λοιπόν θα το παρουσιάσει επίσημα στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αμάξωμα του Quattro θα είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, μαγνήσιο και ανθρακόνημα κι έτσι το συνολικό του βάρος δεν θα ξεπερνάει τα 1.300 κιλά. Το (τηρουμένων των αναλογιών) χαμηλό βάρος, καθώς κι η υψηλή ιπποδύναμη του θα «εκτοξεύουν» το Audi Quattro στα πρώτα 100 χλμ/ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα. Τα φρένα του θα είναι ενισχυμένα, αποτελούμενα από κεραμικούς δίσκους, θα διαθέτει ρυθμιζόμενη ανάρτηση, ενώ το πίσω διαφορικό θα είναι εξελιγμένο, με sport ρυθμίσεις.

Ταυτόχρονα, παρόλο που το πρωτότυπο Quattro το οποίο είχε παρουσιαστεί στο Παρίσι το 2010 εφοδιαζόταν με έναν turbo κινητήρα 2,5 λίτρων, το μοντέλο παραγωγής θα τροφοδοτείται από ένα 4,0 λτ. μοτέρ twin turbo, με 8 κυλίνδρους σε διάταξη V και την απόδοση του να αγγίζει το εντυπωσιακό νούμερο των 650 ίππων!

Περισσότερα τέλος στοιχεία θα μάθουμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς πλησιάζουμε στο φθινόπωρο και την επίσημη πρεμιέρα του Quattro στη γερμανική «αυτοκινητούπολη».