Η Chevrolet Corvette του 2020 παρουσίασε μόλις την ανοιχτή έκδοσή της, ένα hardtop κουπέ δηλαδή που είναι ταυτοχρόνως και η πρώτη mid-engine Corvette.

Η Chevrolet επέλεξε να είναι ανοιχτή η νέα Corvette, χωρίς να θυσιάζει βέβαια τίποτα σε όρους ακαμψίας πλαισίου και χειρισμού.

Η αποσπώμενη οροφή ξεδιπλώνεται με ταχύτητα 50 χλμ/ώρα σε μόλις 16 δευτερόλεπτα, ενώ όταν είναι κλειστή προσφέρει την ίδια αεροδυναμική και συντελεστή αντίστασης με την κουπέ έκδοση.

Η Chevrolet κατάφερε έναν μικρό κατασκευαστικό άθλο, να φτιάξει τα δύο μοντέλα με τις ίδιες επιδόσεις και τον ίδιο αποθηκευτικό χώρο! Κι αυτό γιατί η οροφή δεν καταλαμβάνει χώρο από το πορτμπαγκάζ, μετατρέποντας το ταχύτατο κουκλί και σε ένα από τα πιο πρακτικά supercars εκεί έξω.

Το σημαντικό φυσικά δεν είναι αυτό, αλλά τα 495 άλογα που αποδίδει ο V8 των 6,2 λίτρων με τις 8 αυτόματες σχέσεις, που μετατρέπει τη νέα Stingray στην καλύτερη διθέσια Chevy όλων των εποχών.

Με τελική ταχύτητα 312 χλμ/ώρα και ροπή στις 470 lb/ft, είναι ταυτοχρόνως και η πιο δυνατή Stingray παραγωγής!

Η Chevrolet τόλμησε και επανασχεδίασε από την αρχή τη θρυλική Corvette της, αφήνοντας ίδιο από το προηγούμενο μοντέλο μόλις ένα στοιχείο.

Δεν είναι ένα αμάξι για κάθε μέρα, είναι το αμάξι που θες να οδηγείς κάθε μέρα…