Πρόσφατα, η Volvo παρουσίασε την περιορισμένη έκδοση του S60 Polestar και απ’ ό,τι φαίνεται «άνοιξε» η όρεξη της σουηδικής φίρμας, για την κατασκευή πιο ισχυρών μοντέλων.

Έτσι, αποφάσισε να επιστρέψει πάλι στο πρωτάθλημα V8 Supercars και να μας παρουσιάσει το αγωνιστικό V8 S60, το οποίο θα τα «βάλει» με άλλα V8 «θηρία» μέσα στο grid.

Ο υπεύθυνος του αγωνιστικού τμήματος V8 Supercars Motorsport, Garry Rogers, θα κατασκευάσει δύο V8 κινητήρες για το αγωνιστικό S60, ενώ τη βελτίωση των συγκεκριμένων κινητήρων θα αναλάβει η Polestar.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, ο κινητήρας δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 5.000 κ.εκ., ενώ οι σ.α.λ. πρέπει να φτάνουν μέχρι και τα 7.500. Ακόμα, η ιπποδύναμη πρέπει να βρίσκεται περίπου στα 650, ενώ η ροπή πρέπει να κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με τα υπόλοιπα υπεραυτοκίνητα του grid.

Όλες οι ομάδες διαθέτουν ένα συγκεκριμένο «ελεγχόμενο» πλαίσιο για τα αυτοκίνητά τους, ενώ η πίσω κίνηση και οι 4 πόρτες είναι υποχρεωτικά.

Παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια γεύση από το βίντεο που δείχνει την παλαιότερη εποχή, όταν η Volvo βρισκόταν ακόμα στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα αγώνων, καθώς και ένα teaser από το νέο υπεραυτοκίνητο της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Πηγή: autotriti.gr