Η TVR που ανήκε στο ρώσο τραπεζίτη Nikolai Smolensky πουλήθηκε σε μια νεοσύστατη εταιρεία βρετανικών συμφερόντων στην οποία συμμετέχει ένας άγγλος επιχειρηματίας, ο Leslie Edgar και ο οποίος επιθυμεί να την αναπτύξει εκ νέου, δημιουργώντας ολοκαίνουργια supercars. Δεν έχει γίνει γνωστό όμως, αν ο Smolensky θα συνεχίσει να έχει κάποιο ρόλο στην εταιρεία ή θα αποχωρήσει παντελώς.

Στην ουσία, αυτό που έγινε γνωστό είναι οι δηλώσεις του Dietrich Probst, επικεφαλής της VIT Technology (που συνεργάζεται με τη TVR) και σύμφωνα με αυτές, η εταιρεία ετοιμάζεται να λανσάρει νέα supercars, το ίδιο ελαφριά και ταχύτατα, όπως μας έχει συνηθίσει.

Μάλιστα, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «θα είναι το εξίσου γρήγορα, αλλά στη μισή τιμή μίας Ferrari».

Εξάλλου, ο Probst μίλησε και για τις σκέψεις της εταιρείας στο θέμα των κινητήρων, χωρίς να επιβεβαιώσει κάτι συγκεκριμένο.

Ωστόσο θεωρείται βέβαιο, όπως και παλιότερα είχε συμβεί, ότι η TVR θα θελήσει να χρησιμοποιήσει, για το πρώτο μοντέλο που θα κατασκευάσει, έναν κινητήρα της General Motors 6,2 λτ. V8, ο οποίος παράγει 426 ίππους και 569 Nm ροπής.

Τελικά, όπως σημείωσε ο Probst, πολύ σύντομα θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις, ώστε να μάθουμε περισσότερα στοιχεία, τόσο για τα επιχειρηματικά σχέδια της TVR, όσο και για τα μοντέλα παραγωγής.

Πηγή: autotriti.gr