Θέλοντας να γιορτάσει τα 40ά γενέθλιά της, η Caterham πρόκειται να λανσάρει μία νέα έκδοση του 7, χαρακτηριστικό της οποίας θα είναι η χαμηλή αρχική τιμή και -όπως πάντα- η «fun to drive» οδική συμπεριφορά.

Οι πληροφορίες για το μοντέλο έρχονται με το σταγονόμετρο αφού η μέχρι πρότινος teaser φωτογραφία δεν αποκαλύπτει πολλά. Παρόλα αυτά η φόρμουλα φαίνεται, να μην αλλάζει και το όλο concept παραμένει στο κλασικό στιλ των Seven.

Μηχανικά βέβαια, θα χρησιμοποιηθεί ένας Euro 6 κινητήρας, ενώ περισσότερα στοιχεία θα δημοσιοποιηθούν, πριν λανσαριστεί στην αγορά, το φθινόπωρο του 2013. Οι παραδόσεις εξάλλου θα γίνουν λίγο αργότερα, στο τέλος του χρόνου και σε μια «προσιτή» τιμή κάτω από 17.000 λίρες (20.000 ευρώ περίπου).

Επιπρόσθέτως, ο διευθύνων σύμβουλος της Caterham Cars, Graham Macdonald χαρακτηριστικά δήλωσε, πως το επετειακό Seven, θα παραπέμπει στο γενέθλιο όχημα της εταιρείας (Ο Colin Chapman είχε σχεδιάσει το αρχικό Seven).

Για την ιστορία, έχουν περάσει σχεδόν 60 χρόνια, από τότε που η Lotus Seven, το 1957, παρουσίαζε ένα «διαφορετικό» σπορ και ταυτόχρονα ευέλικτο αυτοκίνητο. Αργότερα, αγόρασε η Caterham τα δικαιώματα και συνέχισε τις γενιές του «θρυλικού» Seven, για 40 χρόνια μέχρι σήμερα.

Πηγή: autotriti.gr