Παρόλο που οι νέες γενιές των Alfa Romeo Spider και Mazda MX-5 εξελίσσονται από κοινού, θα εφοδιάζονται με διαφορετικά μηχανικά σύνολα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η νέα γενιά της Alfa Romeo Spider θα βασίζεται στο επόμενο Mazda MX-5, μετά από συμφωνία των δύο εταιρειών. Χρονικά το λανσάρισμα των δύο μοντέλων αναμένεται περίπου το 2015, με την παραγωγή της Spider να μεταφέρεται στο εργοστάσιο της Mazda στη Χιροσίμα.

Το νέο roadster της Alfa Romeo θα αναπτυχθεί για την παγκόσμια αγορά και θα βασιστεί στην αρχιτεκτονική της νέας γενιάς Mazda MX-5, το οποίο αναμένεται να είναι περίπου 100 κιλά ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του και θα εφοδιάζεται με νέο 4κύλινδρο turbo κινητήρα, απόδοσης 200 ίππων.

Η συμφωνία των δύο εταιρειών προβλέπει, επίσης, ότι τόσο η Mazda, όσο και η Fiat θα αναπτύξουν δύο διαφοροποιημένα, με κίνηση στους πίσω τροχούς roadster με το ξεχωριστό στυλ, και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε μάρκας. Τα δύο μοντέλα, της Alfa Romeo και της Mazda, θα κινούνται το καθένα με ξεχωριστούς, ιδιόκτητους κινητήρες της κάθε εταιρείας.

Παρόλο που οι έως τώρα εκτιμήσεις ανέφεραν ότι θα δύο μοντέλα θα εφοδιάζονται με τους ίδιους κινητήρες, τελευταίες πληροφορίες θέλουν τις δύο εταιρείες να «τραβούν» διαφορετικό δρόμο στον τομέα των μηχανικών συνόλων.

Πιο αναλυτικά, το Mazda MX-5 πιθανολογείται ότι θα κινείται στην αρχική του έκδοση με κινητήρα 1,6 λίτρων τεχνολογίας SkyActiv (απόδοσης 130 ίππων περίπου), ενώ η νέα Spider θα «κινείται» με την γκάμα των υπερτροφοδοτούμενων μηχανικών συνόλων που ήδη διαθέτει η Alfa Romeo. Ωστόσο, ελέω της κοινής πισωκίνητης πλατφόρμας, δεν αποκλείεται τελικά ιάπωνες και ιταλοί να «καταλήξουν» στα ίδια μηχανικά σύνολα.

Πηγή: autotriti.gr