Ο στόχος των 60 νέων και ανανεωμένων μοντέλων μέχρι το τέλος του 2013 έχει τεθεί από το VW Group, με προοπτική την κορυφή στον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών παγκοσμίως.

Όπως ανακοινώθηκε από τον όμιλο, η ύφεση από την κρίση στην αγορά, προκάλεσε καθίζηση στις πωλήσεις, τόσο στις γερμανικές (σημειώνεται μείωση 17%), όσο και στις ευρύτερες αγορές της Ευρώπης.

Αυτό επιδιώκεται να αντισταθμιστεί, όπως εξάλλου δήλωσε ο Martin Winterkorn, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, με αύξηση της παραγωγής και βέβαια με εξάπλωση του, σε ανατολικές και δυτικές αγορές, εκτός Ευρώπης. Ενδεικτικό είναι ότι η δυναμική της Ευρώπης έχει επιστρέψει στα χαμηλά ποσοστά μιας εικοσαετίας πριν.

Άμεσος στόχος λοιπόν, αποτελεί η Κίνα, η Ρωσία, η Βραζιλία καθώς και η Αμερική, ώστε να ανέβουν οι πωλήσεις και να κατακτηθεί η κορυφή, που τόσο πολύ επιδιώκουν. Άλλωστε σύμφωνα με τα πλάνα, προβλέπονται επενδύσεις 19 δισ. δολ. στα επτά εργοστάσια επί κινεζικού εδάφους μέχρι το 2017.

Χαρακτηριστικό είναι, ότι τον περασμένο Μάρτιο σημειώθηκε αύξηση μόνο 0,2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2012 και 864.400 πωλήσεις.

Για αυτό ακριβώς το λόγο, θα ανοίξουν 1.500 νέα σημεία πώλησης το 2013, καθώς επιθυμούν να φτάσουν τους 20.000 αντιπροσώπους ανά τον κόσμο και να εισέλθουν δυναμικά στις αναδυόμενες αγορές.

Από ό,τι φαίνεται, η γκάμα των μοντέλων θα αφορά, τόσο τους πολυτελείς εταίρους του ομίλου, Bentley, Porsche, αλλά και τις μικρότερες εταιρείες, Seat και Skoda.

Ανάμεσα στα μοντέλα που θα διακριθούν βρίσκονται οπωσδήποτε το νέο Golf GTI 7ης γενιάς, το SUV της Bentley που έχει δρομολογηθεί, ενώ αναμένεται κι η λιμουζίνα Bentley Flying Spur.

Από την άλλη, το Σεπτέμβριο στην έκθεση της Φρανκφούρτης, θα παρουσιαστεί η νέα Porsche Macan. Επίσης θα προωθηθούν το ανανεωμένο Α3 και το νέο Rapid, καθώς βέβαια και το Leon που ετοιμάζεται να κατακτήσει τις αγορές με τους νέους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.

Πηγή: autotriti.gr