Ο Heikki Kovalainen θα βρεθεί ξανά στην ομάδα της Caterham, ως αναπληρωματικός οδηγός και θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στον αγώνα του Bahrain αυτό το Σαββατοκύριακο.

Στο τέλος της περσινής σεζόν, ο Heikki Kovalainen αντικαταστάθηκε από το δίδυμο Charles Pic και Giedo van der Garde με αποτέλεσμα να μην έχει μείνει καμία θέση ελεύθερη. Τελικά, η Caterham προσέλαβε ξανά τον Kovalainen μετά από τους 3 πρώτους αγώνες για φέτος, ως αναπληρωματικός οδηγός, αντικαθιστώντας τον Ma Qing Hua.

«Είναι εξαιρετικά τα νέα που θα βρίσκομαι πάλι μέσα σε μονοθέσιο και ο πρώτος αγώνας μου θα είναι στο Bahrain. Ανυπομονώ να ξεκινήσω πάλι για δουλειά και να βοηθήσω την ομάδα μου όσο μπορώ. Θα πάρω μέρος στα 2 πρώτα δοκιμαστικά στο Bahrain και στο ισπανικό grand prix.» δήλωσε ο Heikki Kovalainen.

Επίσης, αποκάλυψε ότι η συζήτηση για την επιστροφή του στην ομάδα ξεκίνησε από τις αρχές της αγωνιστικής σεζόν με τον επικεφαλή της ομάδας, Tony Fernandes και τον τεχνικό διευθυντή Cyril Abiteboul, που κατέληξε σε θετικό αποτέλεσμα για το Φιλανδό.

Πηγή: autotriti.gr