Η Bugatti ανακοίνωσε ότι η Veyron Grand Sport Vitesse είναι πλέον επίσημα το πιο γρήγορο κάμπριο μοντέλο παραγωγής στον κόσμο με τελική ταχύτητα 408,84 χλμ./ώρα.

Πρόσφατα, η Bugatti έχασε τον τίτλο του πιο γρήγορου «κλειστού» μοντέλου παραγωγής στον κόσμο, με αποτέλεσμα να την κάνει να… πεισμώσει ακόμα παραπάνω.

Έτσι, εκτός από το γεγονός ότι ετοιμάζει μια νέα Veyron για να ξαναπάρει πίσω τον τίτλο της (βλέπε φήμες για τη Veyron Sport με 1.600 ίππους), αποφάσισε να σπάσει προς το παρόν το ρεκόρ τελικής ταχύτητας στην «ανοιχτή» κατηγορία.

Στο τιμόνι λοιπόν της Veyron Grand Sport Vitesse βρέθηκε ο κινέζος οδηγός αγώνων, Anthony Liu, ο οποίος οδήγησε με την ταχύτητα 408,84 χλμ./ώρα στην πίστα της VW.

Σύμφωνα με τον Liu, η οδηγική εμπειρία του συγκεκριμένου «ανοιχτού θηρίου» ήταν αναμφίβολα εκπληκτική, ενώ ανέφερε ότι δεν τον ενόχλησε καθόλου ο αέρας στις υψηλές ταχύτητες.

Επίσης, πρόσθεσε ότι ο ήχος από τον 4πλό υπετροδοτούμενο κινητήρα W16 των 7,9 λτ. και των 1.200 ίππων ακουγόταν καθαρά παρά τον αεροδυναμικό θόρυβο.

Η Bugatti για να γιορτάσει το γεγονός ότι μπήκε στις σελίδες των ρεκόρ Γκίνες (ξανά) θα κατασκευάσει 8 Veyron Grand Sport Vitesse WRC (World Record Car), το οποίο υπολογίζεται περίπου στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: autotriti.gr