Το νέο Volvo XC90 το οποίο θα παρουσιαστεί στα τέλη του 2014, θα αποτελέσει το πρώτο μοντέλο της εταιρείας, μετά την εξαγορά της από την κινέζικο όμιλο Zhejiang Geely Holding Group.

Σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, κ. Hakan Samuelsson, το νέο XC90 αναμένεται να μας συστηθεί προς το τέλος του 2014 και θα βασίζεται σε πλατφόρμα κατασκευασμένη στη Σουηδία, η οποία πιθανόν να χρησιμοποιηθεί και για τον διάδοχο του S80.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει πληθώρα κινητήρων, όπως επίσης και το πρώτο plug-in υβριδικό σύστημα της Volvo.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις του XC90 για το 2012 μειώθηκαν κατά 21% σε σύγκριση με το 2011, με 31.290 πωλήσεις, ενώ σύμφωνα πάντα με τον κ. Samuelsson το γεγονός ότι επί μια δεκαετία καθυστέρησε η παρουσίαση της 2ης γενιάς του XC90, δεν ήταν θετικό για την εταιρεία.

Και πρόσθεσε ότι η Volvo αναπτύσσει από κοινού με την Geely μια νέα συμπαγή πλατφόρμα για τα μικρότερα μοντέλα, μερικά εκ των οποίων θα κατασκευαστούν σε ένα νέο εργοστάσιο της Volvo στο Chengdu της Κίνας.

Παράλληλα εξετάζει και την επέκταση της γκάμας των προϊόντων της, ώστε να συμπεριλάβει μεσαία συμπαγή μοντέλα, όπως οι βασικοί ανταγωνιστές της.

Πηγή: autotriti.gr