Ο ένατος αγώνας του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 αποδείχθηκε και ο πιο εντυπωσιακός για το 2019, με το γκραν πρι της Αυστρίας να έχει πολλές μάχες, αρκετές προσπεράσεις και ένα εντυπωσιακό φινάλε. Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν αυτός που πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού, καθώς προσπέρασε τον Σαρλ Λεκλέρκ λίγα χιλιόμετρα πριν πέσει η καρό σημαία, σε ένα συμβάν που αναμένεται να προκαλέσει πολή συζήτηση, αφού τα μονοθέσια των δύο πιλότων είχαν μια έντονη στιγμή.

Ο Ολλανδός πραγματοποίησε μια κάκιστη εκκίνηση, αλλά στη συνέχεια άρχισε να ανακάμπτει, μέχρι που πέρασε στην κορυφή της κατάταξης, στην οποία έμεινε μέχρι το τέλος. Ο Μονεγάσκος της Ferrari αμφισβήτησε την κίνηση του αντιπάλου του στη Red Bull, ενώ δράση ανέλαβαν και οι αγωνοδίκες. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Βαλτέρι Μπότας, ο οποίος κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος ναι μεν ξξεκίνησε από τη δέκατη θέση του γκριντ, ωστόσο με ωραία εκκίνηση κατάφερε να ανακτήσει το χαμένο έδαφος, ενώ λίγο πριν το φινάλε πραγματοποίησε και ένα εντυπωσιακό προσπέρασμα στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος περιορίστηκε στην πέμπτη θέση.

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν ο Λάντο Νόρις με τη McLaren, που πλασαρίστηκε στην πολύ καλή έκτη θέση, ο team mate του Φερστάπεν, Σαρλ Λεκλέρκ, τερμάτισε έβδομος, ο Κάρλος Σάινθ με την έτερη McLaren ήταν όγδοος, ενώ ακολούθησαν οι δύο Alfa Romeo με τους Κίμι Ραϊκόνεν (9ος) και Αντόνιο Τζοβινάτσι (10ος), με τον Ιταλό να κατακτά τον πρώτο του πόντο στη Formula 1.

Έτσι, στη βαθμολογία, ο Χάμιλτον παραμένει πρώτος με 197 βαθμούς, ο Μπότας τον ακολουθεί με 166, ενώ τρίτος ανέβηκε ο Φερστάπεν με 126, που άφησε στην τέταρτη θέση τον Φέτελ με 123. Πάνω από 100 βαθμούς και πέμπτος είναι ο Λεκλέρκ με 105.

Όσο για το πρωτάθλημα κατασκευαστών, η Mercedes έχει 363, η Ferrari ακολουθεί με 228, ενώ στην τρίτη βρίσκεται η Red Bull με 169, έχοντας και ως «παράσημο» πως κατάφερε να σπάσει την κυριαρχία της γερμανικής ομάδας για το 2019. Επίσης, αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Honda μετά από μεγάλο διάστημα ως κατασκευαστής κινητήρων.

Για τη βαθμολογία του πρωταθλήματος πατήστε εδώ.