Η μείωση της χωρητικότητας των κινητήρων στη Formula 1, από το 2014, προκάλεσε αντικρουόμενες αντιδράσεις, στη Mercedes GP, όμως, δηλώνουν ευχαριστημένοι από τον νέο V6 των 1.600 κ.εκ.

Από την επόμενη σεζόν το πρωτάθλημα της Formula 1 αλλάζει δεδομένου ότι τα μονοθέσια θα τροφοδοτούνται από υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες V6 των 1.600κ.εκ..

Η απόδοσή τους θα αγγίζει τους 750 ίππους, ενώ το σύστημα κινητικής ενέργειας KERS θα μετατραπεί με ERS, σύστημα ανάκτησης ενέργειας.

Πολλές είναι οι αντιδράσεις για την εν λόγω αλλαγή, δεδομένου ότι θα αλλάξει ο ήχος που παράγουν τα μονοθέσια και ο οποίος είναι το χαρακτηριστικό του πρωταθλήματος της F1.

Ωστόσο, o ο γενικός διευθυντής κινητήρων της Mercedes Benz, Andy Cowell, δήλωσε πως ο ήχος θα είναι δυνατός, αλλά πιο γλυκός.

«Ο κινητήρας θα ακούγεται δυνατά, αλλά ο ήχος του θα είναι πιο γλυκός. Η συχνότητα θα είναι υψηλότερη και με την τουρμπίνα να στροβιλίζεται ο ήχος θα είναι πολύ δυνατός. Όταν στέκεσαι δίπλα στο δυναμόμετρο, χρειάζεσαι ωτασπίδες. Οι νέοι κινητήρες θα έχουν μεγαλύτερη ροπή, ιδίως στις εξόδους των στροφών, κάτι που όλοι διασκεδάζουν», ανέφερε ο Cowell.

Πηγή: Sport-fm.gr