Την πεποίθηση ότι ο Μαρκ Γουέμπερ δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα γιατί δεν μπορεί να διαχειριστεί την πίεση εξέφρασε ο Μάρκο Χέλμουτ.

Ο ισχυρός άνδρας της Red Bull τόνισε πως όταν ο Αυστραλός πιλότος τα πηγαίνει καλά, δεν μπορεί να αντέξει στην πίεση, κάνοντας λάθη και χάνοντας το όποιο πλεονέκτημα έχει κερδίσει.

«Ο Γουέμπερ μου δείχνει ότι κατά μέσο όρο σε δύο γκραν πρι κατά τη διάρκεια της σεζόν δεν μπορεί κανένας να τον ανταγωνιστεί.

Ωστόσο, δεν μπορεί να διατηρήσει αυτήν την απόδοση σε όλη διάρκεια του πρωταθλήματος. Όταν αρχίζει να πηγαίνει καλά στη βαθμολογία τότε έχει προβλήματα από την πίεση που αισθάνεται από αυτό.

Σε αντίθεση με τον Σεμπ, μου φαίνεται πως ο Μάρκο κάποιες φορές δεν μπορεί να το διαχειριστεί», ήταν τα λόγια του Χέλμουτ για να συμπληρώσει στη συνέχεια:

«Αυτό βέβαια μπορεί να εξηγηθεί. Ο Μαρκ στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του δεν ήταν σε μία μεγάλη ομάδα και ξαφνικά μετά βρέθηκε να έχει στα χέρια του ένα μονοθέσιο ικανό να παίρνει νίκες. Αυτό από ψυχολογικής άποψης δεν είναι εύκολο», πρόσθεσε.

Πηγή: sport-fm.gr