Τις τελευταίες πινελιές στην προετοιμασία τους για το Ράλι Ντακάρ 2013 ολοκληρώνει η αγωνιστική ομάδα της Iveco Trucks όπου θα λάβει μέρος με διάφορες αγωνιστικές εκδόσεις του Trakker.

Η Iveco Trucks και η FPT Industrial αναμένεται για μια ακόμη χρονιά να δώσουν το παρόν στο εξαντλητικό –για οχήματα και πληρώματα- Ράλι Ντακάρ.

Η αγωνιστική ομάδα Team Petronas De Rooy Iveco θα αποτελείται από δύο Iveco νέα Trakker 4×4 (Evolution 3), δύο Iveco Trakker 4×4 (Evolution 2) καθώς και ένα Iveco Powerstar τα οποία θα εφοδιάζονται με ειδικά εξελιγμένες εκδόσεις του κινητήρα Cursor 13 της FPT Industrial.

Πίσω από το τιμόνι των αγωνιστικών οχημάτων της ομάδας θα βρίσκονται οι οδηγοί Gerard de Rooy, Miki Biasion, Hans Stacey, Rene Kuipers και Jo Adua.

Ως γνωστόν, οι αγωνιζόμενοι αναμένεται να ξεκινήσουν από την Λίμα του Περού στις 5 Ιανουαρίου και θα τερματίσουν τις προσπάθειες τους στο Ράλι Ντακάρ του 2013 στο Σαντιάγκο της Χιλής στις 20 Ιανουαρίου.

Σε ότι αφορά στον Cursor 13 που θα χρησιμοποιηθεί από τα οχήματα της αγωνιστικής ομάδας, το 6κύλινδρο μηχανικό σύνολο εφοδιάζεται με τις πιο προηγμένες τεχνολογικές μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και το σύστημα τροφοδοσίας Common-rail 2ης γενιάς που παρέχει πιέσεις έως και 2.200 bar.

Πηγή: Autotritipro.gr