Σύμφωνα με τους διοργανωτές του Διεθνούς Σαλονιού Επαγγελματικών Οχημάτων του Μπέρμιγχαμ, η Mini οριστικοποίησε την πρόθεση της να παρουσιάσει επίσημα το Clubvan. Η έκθεση για το 2013 αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στον προσεχή Απρίλιο.

Η σημαντικότερη έκθεση για τα επαγγελματικά οχήματα της Μ. Βρετανίας τα τελευταία χρόνια είχε χάσει μέρος της… λάμψης της καθώς αρκετές από τις εταιρείες κατασκευής τόσο ελαφρών όσο και βαρέων επαγγελματικών οχημάτων είχαν αποφασίσει να μην λάβουν μέρος τις προηγούμενες χρονιές, σε μια προσπάθεια να μειώσουν τα έξοδα τους.

Ωστόσο η επερχόμενη έκθεση που δρομολογείται χρονικά για τον Απρίλιο, αναμένεται να επαναφέρει την συγκεκριμένη έκθεση στο επίπεδο των προηγούμενων ετών καθώς, ο ένας μετά τον άλλο, οι σημαντικότεροι κατασκευαστές οχημάτων για τον κλάδο των επαγγελματικών σπεύδουν να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους σε αυτή.

Η πιο πρόσφατη επιβεβαίωση έρχεται από το στρατόπεδο της Mini. Η εν λόγω εταιρεία ανακοίνωσε πως όχι μόνο θα λάβει μέρος, αλλά στο περίπτερο της, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά το νέο μοντέλο Clubvan.

Με το εν λόγω μοντέλο, η Mini εισέρχεται δυναμικά στην κατηγορία των Vanette συνδυάζοντας τόσο το στυλ όσο και την πρακτικότητα.

Βασισμένο στην έκδοση Clubman με το μακρύ μεταξόνιο, το Mini Clubvan προσφέρει την δυνατότητα μεταφοράς φορτίων με όγκο έως και 858 λτ. , μια εξαιρετική επίδοση για τα δεδομένα της κατηγορίας, αν συνυπολογίσει μάλιστα κανείς τις έτσι και αλλιώς περιορισμένες διαστάσεις του εν λόγω οχήματος.

Η αφαίρεση της πίσω σειράς καθισμάτων σε σχέση με τις επιβατικές εκδόσεις, έχει διασφαλίσει έναν πλήρως εκμεταλλεύσιμο χώρο φόρτωσης με ωφέλιμο μήκος 1.138 χλστ., ύψος 1.018 χλστ. στον οποίο, μπορούν να μεταφερθούν φορτία με βάρος έως και 370 κιλών.

Πηγή: autotritipro.gr