Την πρόθεσή του να λανσάρει το νέο Opel Cascada, που αναμένεται στην Ευρώπη, στις αρχές του 2013, και στην αγορά των ΗΠΑ, αποκάλυψε ο CEO της General Motors, Dan Akerson.

Σύμφωνα με τον αμερικάνικο Τύπο, ο Dan Akerson, εμφανίστηκε τόσο ενθουσιασμένος από την αποκάλυψη του νέου Opel Cascada, που ρώτησε ευθέως τους συνεργάτες του: «Γιατί δεν το φέρνουμε και στις ΗΠΑ»; Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για ειλημμένη απόφαση από την πλευρά του CEO της General Motors, ο οποίος, μάλιστα, προτίθεται να λανσάρει το μοντέλο με το σήμα της Buick, αλλά πιθανότατα με το ίδιο όνομα.

Το νέο πολυτελές τετραθέσιο cabriolet της Opel, με την υφασμάτινη οροφή, που ανοίγει ακόμα και όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητες μέχρι 50 χλμ./ώρα, θα λανσαριστεί στην Ευρώπη, στις αρχές του 2013. Η γκάμα των κινητήρων, ξεκινά από τον 1.4 Turbo, με 120 και 140 ίππους αντίστοιχα, που συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Υπάρχει, επίσης, ο 2λιτρος diesel CDTI, με 165 ίππους και 380 Nm ροπής, που συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο και αυτόματο κιβώτιο.

Αλλά το highlight είναι ο νέος 1.6 SIDI Turbo ECOTEC βενζινοκινητήρας, απόδοσης 170 ίππων, με ροπή 280 Nm, μεταξύ 1.650-3.200 σ.α.λ, που θα διακρίνεται και για τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Στην περίπτωση αυτή, συναντάμε, εκτός από χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, ένα αυτόματο-σειριακό (6άρι και αυτό), με Active Select System, για πιο άμεσες αλλαγές.

Πηγή: Sport-fm.gr