Οι εξελίξεις στη Renault τρέχουν, όπως φαίνεται, αρκετά γρήγορα. Παράλληλα με την παρουσίαση της νέας γενιάς Clio, η εταιρία σχεδιάζει την κορυφαία έκδοση Williams F1.

Όλες οι ενδείξεις μιλάνε για την κορυφαία εκδοχή του Renault Clio, η οποία όμως θα παρουσιαστεί αρκετά αργότερα, το 2014. Θα βασίζεται μάλιστα σε μεγάλο βαθμό στο Clio RS, αποτελώντας μία πιο ισχυρή και εξελιγμένη έκδοση αυτού.

Ακόμα δεν έχει γνωστοποιηθεί αν και εφόσον θα εμπλακεί ενεργά η Williams με την εξέλιξη του συγκεκριμένου, κάτι τέτοιο όμως είναι αρκετά πιθανό.

Πέρα από το… παρελθόν του συγκεκριμένου μοντέλου, η συνεργασία των δύο εταιριών παραμένει καλή, με τη Williams να αγοράζει κινητήρες Renault και να συνεργάζεται με τη Jaguar στην εξέλιξη του C-X75.

Στο κομμάτι των αναρτήσεων, των φρένων και του συστήματος διεύθυνσης, το Clio Williams F1 θα είναι σαφώς πιο «σκληροπυρηνικό» από το Clio RS.

Παράλληλα και ο κινητήρας (με βάση τις ενδείξεις αλλά και τον προσανατολισμό των υπολοίπων «ανταγωνιστών» όπως το VW Polo R) αναμένεται να αγγίζει τουλάχιστον τους 220 ίππους.

Πηγή: autotriti.gr