Σε φυλλάδιο που κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία, αποκαλύφθηκε το νέο Subaru Forester, το οποίο επίσημα θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του στην Ιαπωνία στα μέσα του Νοεμβρίου, ενώ στην Αμερική και στην Ευρώπη θα κυκλοφορήσει το 2014 και 2013 αντίστοιχα.

Φήμες αναφέρουν ότι το νέο Subaru Forester θα πατάει πάνω στην πλατφόρμα της τελευταίας γενιάς Subaru Impreza, ενώ σε σχέση με την προηγούμενή του γενιά, οι διαστάσεις του έχουν αυξηθεί. Πιο συγκεκριμένα, το μήκος είναι 4.595 χλστ., το πλάτος 1.695 χλστ., το ύψος 1.795 χλστ και το μεταξόνιο είναι 2.640 χλστ.

Όσον αφορά στο εξωτερική σχεδίαση, παραμένει στο… ύψος του το Forester (ψήλό όπως και η προηγούμενή του γενιά), προσθέτοντας αρκετές στιλιστικές πινελιές όπως τα νέα «νεύρα» στο κάτω μέρος των θυρών και τα νέα φωτιστικά σώματα. Το εσωτερικό του έχει παραμείνει το ίδιο με αυτό των Impreza και XV.

Κάτω από το καπό φιλοξενούνται δύο γνώριμοι boxer κινητήρες, ένας 2λιτρος και ένας υπερτροφοδοτούμενος 2λιτρος, οι οποίοι αποδίδουν 148 και 280 ίππους αντίστοιχα. Ο τελευταίος συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο CVT.

Πηγή: Autotriti.gr