Πριν καλά-καλά ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 οι ομάδες κάνουν τα… κουμάντα τους για την επόμενη σεζόν.

Έξι γκραν πρι πριν πέσει η αυλαία, ο χάρτης των ομάδων-πιλότων άλλαξε με τον Λιούις Χάμιλτον να ανακοινώνεται από την Mercedes, τον Σέρχιο Πέρες να τον αντικαθιστά στην McLaren και τον Σουμάχερ να μην ξεκαθαρίζει τι θα κάνει στο μέλλον.

Διαζύγιο μετά από έξι χρόνια!

Έτοιμος για μία νέα πρόκληση δήλωσε πως είναι ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός μπορεί να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι της McLaren τα τελευταία έξι χρόνια, ωστόσο σχετίζεται με τη βρετανική ομάδα 14 χρόνια, όσο δηλαδή ασχολείται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ο 27χρονος πιλότος στέφθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής το 2008, τη δεύτερη χρονιά του με το μονοθέσιο της McLaren, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν αυτή που θα περίμενε.

Τις σεζόν 2009-2010-2011 πλασαρίζονταν στην τέταρτη- πέμπτη θέση.

Πίσω από το τιμόνι της McLaren και προς το παρόν έχει κερδίσει 865 βαθμούς σε 104 γκραν πρι, κερδίζοντας τα 20 από αυτά. Έχει εκκινήσει από την πολ ποζίσιον 24 φορές, ενώ έχει ανέβει 48 φορές στο πόντιουμ.

Η αλλαγή και η πρόκληση…

Πολλοί είναι αυτοί που απόρησαν με την απόφαση του Χάμιλτον, δεδομένου ότι εγκαταλείπει την McLaren για μια ομάδα που μετρά μόνο μία νίκη στα τρία χρόνια που βρίσκεται στα γκριντ της Φόρμουλα 1.

Ο Βρετανός υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την Mercedes, με χρηματικές απολαβές 18 εκατ. ευρώ το χρόνο, περίπου όσα έπαιρνε και στη McLaren… Γεγονός που αποδεικνύει ότι ήθελε μια αλλαγή στην καριέρα του.

Στις δηλώσεις του τόνισε πως είναι ενθουσιασμένος με τη νέα πρόκληση και έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα του να κατακτήσει τον πρώτο της Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Νέα πρόκληση και για τον Ρόσμπεργκ!

Στο ξεκίνημα του με τη Mercedes ο Νίκο Ρόσμπεργκ είχε να αντιμετωπίσει τον Μίκαελ Σουμάχερ.

Η απόδοση του Γερμανού επισκίασε τον επτά φορές Παγκόσμιο πρωταθλητή, δείχνοντας πως δεν ήταν διατεθειμένος να παραχωρήσει τη θέση του σε κάποιον άλλο πιλότο.

Μετά την ανακοίνωση της απόκτησης του Χάμιλτον, ο Ρόσμπεργκ έγραψε στο Twitter πως είναι έτοιμος για τη νέα πρόκληση.

Νέα εποχή στη McLaren!

Ένας από τους πιο πολυσυζητημένους και περιζήτητους πιλότους της φετινής σεζόν είναι ο Σέρχιο Πέρες. Ο Μεξικανός πιλότος έχει καταφέρει να ενθουσιάσει με τα αποτελέσματά του, δεδομένων των τριών συμμετοχών του στο βάθρο (σε Μαλαισία, Ιταλία και Καναδά), αλλά και της απόδοσή του εντός πίστας.

Ο 22χρονος πιλότος από το Μεξικό υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με τους Βρετανούς, με το αφεντικό της ομάδας να δηλώνει ενθουσιασμένος με τον νεαρό πιλότο.

Μένει ή φεύγει;

Η ανακοίνωση της μεταγραφής του Χάμιλτον στην Mercedes σηματοδότησε την αποχώρηση του Μίκαελ Σουμάχερ από την ομάδα.

Ο Γερμανός πιλότος ευχαρίστησε την ομάδα για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν κατά την επιστροφή του στο πρωτάθλημα, ωστόσο δεν ξεκαθάρισε αν θα αναζητήσει άλλη στέγη για την επόμενη σεζόν.

Για να ολοκληρωθεί το παζλ της επόμενης σεζόν απομένει η κίνηση της Ferrari σχετικά με τη θέση του Φελίπε Μάσα…

Πηγή: sport-fm.gr