Μία νέα εποχή για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα τουρισμού ξεκίνησε επίσημα χθες, καθώς η WSC Technology παρουσίασε το ETCR series, το πρώτο πρωτάθλημα ηλεκτρικών αυτοκινήτων τουρισμού που θα ξεκινήσει το 2020.

Με το e-Racer, η Cupra έχει κάνει πρωτοποριακό έργο, κατασκευάζοντας το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού που ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές συμμετοχής στο νέο Πρωτάθλημα ETCR που ξεκινάει το 2020. Τους τελευταίους μήνες, η ισπανική ομάδα έχει πραγματοποιήσει εξαντλητικές δοκιμές, επιβεβαιώνοντας την αξιοπιστία και τις αγωνιστικές δυνατότητες του νέου αυτοκινήτου.

Παρά το γεγονός ότι ζυγίζει 400 κιλά περισσότερο σε σύγκριση με το συμβατικό Cupra TCR, το e-Racer διαθέτει εξαιρετικές επιδόσεις, με επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα και 0 έως 200 χλμ/ώρα σε 8,2 δευτερόλεπτα.

Οι κινητήρες μονάδες του βρίσκονται πάνω από τον πίσω άξονα και αποδίδουν μέχρι 680 ίππους, 330 περισσότερους από την βενζικονίνητη έκδοση, ενώ το αυτοκίνητο διαθέτει επιπλέον και σύστημα ανάκτησης ενέργειας.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διοργάνωση και το ημερολόγιο της σεζόν του νέου πρωταθλήματος ETCR θα παρουσιαστούν σε εύθετο χρόνο.

Νίκος Τσάδαρης