Με σημαντικές απουσίες θα διεξαχθεί ο αγώνας MotoGP στο Brno, αφού εκτός του Hayden και του Barbera, θα απουσιάσει και ο πρωταθλητής Casey Stoner.

Αρχικά η ομάδα είχε ανακοινώσει ότι ο Νο1 αναβάτης της, παρότι τραυματισμένος, θα έτρεχε στο Brno, το Σαββατοκύριακο που μάς έρχεται. Ωστόσο φαίνεται ότι βιάστηκαν να προδικάσουν την κατάσταση του διαλυμένου αστραγάλου του Αυστραλού.

Οι γιατροί του στην Αυστραλία εξέτασαν διεξοδικά τη μαγνητική τομογραφία που έκανε στην Αμερική και τον συμβούλευσαν να υποβληθεί σε εγχείρηση αμέσως, προκειμένου να αναταχθεί ειδικά η ζημιά που έχουν υποστεί οι σύνδεσμοι του δεξιού του αστραγάλου. Ο Stoner δεν μπορούσε φυσικά να αποφανθεί διαφορετικά και πετάει εσπευσμένα στην πατρίδα του για την εγχείρηση.

Το αποτέλεσμα είναι να χάσει τουλάχιστον το τσέχικο GP, αν όχι και τον επόμενο αγώνα στο Μisano (GP San Marino). Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Αυστραλός αποχαιρετάει τον τίτλο, έστω κι αν μαθηματικά υπάρχουν πιθανότητες ακόμα.

Ενόψει και της απόσυρσής του σε 2 μήνες, είναι προφανές ότι προτιμάει να επιστρέψει στην οικογένειά του όσο το δυνατόν υγιέστερος, και όχι σακάτης –ειδικά όταν οι πιθανότητες είναι ξεκάθαρα πλέον εναντίον του.
O Stoner βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στην 3η θέση της Βαθμολογίας, απέχοντας 39 βαθμούς από τον Jorge Lorenzo και 21 από τον Dani Pedrosa.

Η Ομάδα Repsol Honda τα έχει βάψει μαύρα μετά την άσχημη αυτή τροπή. Η προσπάθειά τους να υπερασπιστούν τον περσινό τίτλο πλέον κρέμεται αποκλειστικά από τα χέρια του Pedrosa. Χαρακτηριστική είναι η λακωνική ανακοίνωση της Repsol Honda…

“Ο Casey Stoner θα αναχωρήσει σήμερα το βράδυ από το Brno για την Αυστραλία, καθώς οι γιατροί του τον συμβούλευσαν να χειρουργηθεί στον τραυματισμένο του αστράγαλο.”