Ένα νέο σενάριο θέλει το Renault Alpine Α110-50 να περνάει σε παραγωγή, πιθανότατα μετά από συμφωνία της γαλλικής εταιρείας με τη Lotus, ώστε να μειωθεί το κόστος εξέλιξης.

Αυτό που αρχικά έμοιαζε απίθανο τελικά ίσως και να έχει μερικές, μικρές, πιθανότητες επιτυχίας. Ο λόγος για το πρωτότυπο Renault Alpine A110-50 που, αρχικά, κατασκευάστηκε για τον εορτασμό των 50 χρόνων από τη δημιουργία του ομώνυμου αγωνιστικού.

Σύμφωνα με πηγές, ο υπεύθυνος μάρκετινγκ της Renault ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του βρίσκεται σε συνομιλίες με μία άλλη, εξετάζοντας το ενδεχόμενο συμπαραγωγής του συγκεκριμένου μοντέλου. Αυτό, προφανώς, αναζωπυρώνει τις φήμες που ήθελαν το μοντέλο παραγωγής να βασίζεται στο πάτωμα της Lotus Evora.

Προφανώς δεν υπάρχει τίποτα επίσημο γύρω από το θέμα. Με δεδομένη όμως την κακή οικονομική κατάσταση της Lotus, που λογικά αποζητά συνεργασίες και με την αντίστοιχη κίνηση από πλευράς Infiniti, που σκέφτεται να βασίσει επίσης στο πάτωμα της Evora το Emerg-e, μία «τριπλή» συμφωνία θα βοηθούσε τους πάντες.

Για την ιστορία, το πρωτότυπο Α110-50 βασίζεται στο Megane Trophy και χρησιμοποιεί ένα V6 κινητήρα 3,5 λίτρων, συνολικής απόδοσης 400 ίππων.

Πηγή: autotriti.gr