Στην Genk του Βελγίου διοργανώθηκε το 6ο «Everts & Friend», ένα φιλανθρωπικό δρώμενο που καθιερώθηκε από το βέλγο, δέκα φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Motocross Stefan Everts.

Ο Everts προσκάλεσε κατά παράδοση μερικούς από τους πιο γνωστούς αναβάτες του παγκόσμιου αγωνιστικού κυκλώματος. Για να τους απολαύσουν, συγκεντρώθηκαν χιλιάδες φίλοι του σπορ και πλήρωσαν 15 ευρώ ο καθένας, προκειμένου με τα έσοδα να χρηματοδοτηθούν διάφορα προγράμματα για άρρωστα παιδιά σε νοσοκομεία.

Ανάμεσα στους διακεκριμένους προσκεκλημένους που οδήγησαν στην πίστα MX της Genk ξεχώρισαν ο σημερινός παγκόσμιος πρωταθλητής της κατηγορίας ΜΧ1, ο ιταλός Toni Cairoli.

Διασκέδασε το κοινό οδηγώντας ένα σκούτερ ντυμένος σαν κλόουν και στη συνέχεια ένα ΚΤΜ με αντιπάλους γνωστούς αναβάτες των κατηγοριών ΜΧ1 και ΜΧ2, όπως ο πορτογάλος Rui Goncalves, ο νεαρός ολλανδός Glenn Coldenhoff και μια κομπανία από παλιούς φίλους και αντιπάλους όπως οι Marniq Bervoets, ο Werner Dewitt και φυσικά ο ίδιος ο Stefan Everts.

Η εκδήλωση δεν αποτελεί πραγματικό αγώνα. Φέρνει περισσότερο σε καλοκαιριάτικο πάρτι με μπάρμπεκιου στο δάσος, φτιαγμένο από φίλους και γνωστούς.

Οι αναβάτες που προσφέρονται να συμμετάσχουν δεν προσπαθούν να σπάσουν κάποιο ρεκόρ, ούτε παίρνουν τον εαυτό τους πολύ σοβαρά, απλά κοιτάζουν διασκεδάσουν οι ίδιοι και να δώσουν χαρά στον κόσμο.

«Το απόλαυσα πραγματικά», δήλωσε ο Cairoli, «ήταν μια όμορφη μέρα με πολλούς οδηγούς και κόσμο για έναν ευγενικό σκοπό, τη φιλανθρωπία».

Οι αναβάτες ήταν συνδεδεμένοι ζωντανά με τα κοινωνικά ηλεκτρονικά δίκτυα, ενημερώνοντας τις σελίδες τους με φωτογραφίες και συμβάντα άμεσα, προσφέροντας δημοσιότητα και προκαλώντας το ενδιαφέρον.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο με στιγμιότυπα από την πρωτότυπη εκδήλωση…