Η Lotus σήμερα έκανε τον 16χρονο Ναμπίλ Τζεφρί το νεότερο ποτέ οδηγό ενός αυτοκινήτου της Φόρμουλα 1, σε μια δοκιμή ευθείας στο αεροδρόμιο του Duxford.

Ο έφηβος από την Μαλαισία, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι πέμπτος στη Formula BMW της σειράς του Ειρηνικού, ολοκλήρωσε τις δοκιμές αεροδυναμικής και την πρακτική του pitstop για τη βρετανική ομάδα, με τους οδηγούς Χέικι Κοβαλάινεν και Φαϊρούζ Φαουζί σε ετοιμότητα για να βοηθήσουν.

Το αφεντικό της ομάδας, Τόνι Φερνάντες, πρόσθεσε: Όταν για πρώτη φορά έδωσα στον Ναμπίλ την ευκαιρία να οδηγήσει το αυτοκίνητό μας, δεν μπορούσε να πει αν αστειευόμουν ή όχι, αλλά ήμουν πολύ σοβαρός στο να δώσω σε έναν νεαρό από τη Μαλαισία την ευκαιρία να βιώσει τη μεγάλη του στιγμή. Δικαίωσε την πίστη μου σε αυτόν, και είχε εξαιρετικά καλή απόδοση, και αυτή είναι αιτία για να είμαι πραγματικά υπερήφανος. Υποψιάζομαι ότι ο Ναμπίλ θα επιστρέψει στην Μαλαισία με το κεφάλι του να γυρίζει από ό,τι του συνέβη σήμερα. Τώρα όμως μπορεί να πει ότι οδήγησε ένα μονοθέσιο της F1, και ότι θα θέσει τους στόχους του στην κορυφή.

Πηγή: gazzetta.gr