Η μάχη στα μικρομεσαία έχει πάρει φωτιά. Από τη μία η Opel με της πολύ επιθετικής της τιμολογιακή πολιτική στο Astra και από την άλλη όλοι οι υπόλοιποι που ψάχνουν τρόπους να κατεβούν στις ίδιες τιμές για να τη χτυπήσουν. Τώρα είναι η σειρά του Focus. Μπορεί;

Αυτό που κάνει το Astra το best seller στη μικρομεσαία κατηγορία είναι ένα συνδυασμός πολύ καλής τιμής αγοράς, ελκυστικής σχεδίασης και προηγμένης τεχνολογίας. Έτσι το Astra στην έκδοση 1,4Τ με 120 ίππους ξεκινάει από μόλις 16.900 ευρώ, ενώ υπάρχει και ακόμη πιο οικονομική πρόταση στους 100 ίππους, χωρίς τούρμπο και με 900 ευρώ λιγότερα.

Μόνο που τώρα η Ford έχει έκδοση στο Focus που μπορεί να πλησιάσει αυτή την τιμή. Ο νέος κινητήρας 1.000 κ.εκ. το μοτέρ σταθμός στη συνεχιζόμενη συρρίκνωση του κυβισμού επιτρέπει στο Focus όχι μόνο να κινείται άνετα και με τη χαμηλότερη κατανάλωση στην κατηγορία, αλλά και να κατεβαίνει άνετα κάτω από τις 17.000 ευρώ.

Έτσι κάθεται απέναντι στο Astra των 120 ίππων και με το ίδιο περίπου επίπεδο εξοπλισμού, υστερεί στα νούμερα μόνο στην ισχύ, κατά 20 άλογα και 30Νm ροπής. Σε συνδυασμό και με το ελαφρά μεγαλύτερο βάρος του, το Focus είναι στο δρόμο πιο αργό από τα Astra, αν και οι διαφορές δεν είναι συγκλονιστικές, 12,5 δλ. έναντι 11,0 δλ. στο 0-100 και λίγο χαμηλότερη τελική στα 185 έναντι 192 χλμ./ώρα.

Που κερδίζει; Στα τέλη κυκλοφορίας ελαφρά, 98 έναντι 138 ευρώ, και βασικά στην κατανάλωση καυσίμου. Στις τυποποιημένες μετρήσεις η διαφορά φτάνει το 1,1 λίτρα για κάθε 100 χλμ. Για μία ετήσια χρήση 15.000 χλμ. αθροίζονται στα 165 λίτρα ή σε χρήμα μέχρι και 280 ευρώ. Στο σύνολο δηλαδή σχεδόν 350 ευρώ το χρόνο χωρίς να υπολογίσει κανείς τα ασφάλιστρα που είναι χαμηλότερα (λόγω κυβισμού) στο Focus.

Αξίζει; Σίγουρα εκτός από τα νούμερα υπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικά. Η σχεδίαση και των δύο μοντέλων είναι της ίδιας φιλοσοφίας πάντως, με ιδιαίτερα χαμηλό προφίλ και οροφή που γέρνει πολύ προς τα πίσω δίνοντας μια πολύ αθλητική εμφάνιση. Εκεί που το Astra είναι λιτό και όμορφο, το Focus είναι πιο γωνιώδες και επιθετικό.

Οι εσωτερικές διαστάσεις έχουν και αυτές τις σημασίες τους και το Astra φαίνεται να υπερτερεί σε χώρο αποσκευών, ενώ κάποιοι ίσως προτιμήσουν τα υλικά και τη σχεδίαση του Ford στην καμπίνα.

Και μετά είναι το δάπεδο. Το Astra έχει μια εξεζητημένη λύση στον πίσω άξονα που λειτουργεί άψογα, όχι όμως όπως η απολύτως ανεξάρτητη ανάρτηση του Focus. Αυτό όμως που κάνει τη διαφορά ανάμεσα στα δύο αυτοκίνητα είναι ο κινητήρας. Όχι οι αποδόσεις και η κατανάλωση, αλλά η φιλοσοφία. Και μπορεί να είναι και οι δύο τους «παιδιά» της σύγχρονης σμίκρυνσης, όμως το Ford έχει κάνει το μεγάλο βήμα και διαφέρει αισθητά.

Και ενώ για κάποιους αυτό είναι το σημαντικό τους προτέρημα, για άλλους, λίγο πιο συντηρητικούς, ίσως αποτελεί ελαφρό μειονέκτημα. Μπορεί αυτοί που πριν 6 χρόνια «φοβόντουσαν» τα 120 άλογα από ένα «μικρό» μοτέρ με τούρμπο και «μόλις» 1,4 λίτρα, σήμερα να τα βλέπουν «κανονικά», κάποιοι όμως, ξαναζώντας την ίδια διαδικασία, βλέπουν το μοτέρ του Focus με την ίδια ματιά.

Συνολικά όμως τι λέτε; Έχει το Focus τώρα αυτό που χρειάζεται για να χτυπήσει την Opel εκεί που υπερτερεί; Έχει το πακέτο τιμή-έκδοση που μπορεί να αντιμετωπίσει στην εκπληκτική πορεία του Astra;

Στις λεπτομέρειες πως το βλέπετε; Είναι το οικονομικό πλεονέκτημα του Focus σημαντικό έναντι του Astra; Ή μήπως «χάνεται» πίσω από τη διαφορά στις επιδόσεις; Εσείς τι άλλες συγκρίσεις κάνετε ανάμεσα στα δύο αυτά μικρομεσαία και τι θετικό βλέπετε στο καθένα;

Πηγή: autotriti.gr