Πυκνώνουν τα μαύρα σύννεφα πάνω από τον ουρανό της ομάδας Ducati-Pramac του MotoGP. Τα νέα για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας που είναι ο κεντρικός χορηγός και έχει έδρα την Val d’Elsa (κοντά στη Σιένα της Τοσκάνης) δεν είναι καθόλου καλά.

Πράγματι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου της Ιταλίας, η εισηγμένη Pramac που ειδικεύεται στην κατασκευή ηλεκτρικών γεννητριών και ηλιακών συλλεκτών θα τεθεί σύντομα σε εκκαθάριση.

Ο λόγος; Η κατάρρευση (για χρεοκοπία κάνει λόγο το ιταλικό κείμενο) του τμήματος ηλιακών συλλεκτών που κατασκευάζει η θυγατρική Pramac Swiss.

Κατά την πρόσφατη γενική συνέλευση ανακοινώθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα του 2011 που εμφανίζουν ζημιές 94,8 εκατ. ευρώ. Ζητήθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αλλά οι μέτοχοι αρνήθηκαν να συμβάλλουν.

Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία πρέπει να τεθεί σε εκκαθάριση, την οποία όπως έγινε γνωστό, θα διευθύνουν οι Chiara Bernardini, Ugo Vincenzini and Marco Camerini.

Η κατάσταση δεν είναι απίθανο να επηρεάσει την ομάδα MotoGP που έχει οδηγό τον ισπανό Hector Barbera και μοτοσυκλέτα τη Ducati GP12.

Ωστόσο ο (πολυπράγμων και πολυλογάς) μάνατζερ Carlo Pernat το αρνήθηκε. «Η αγωνιστική ομάδα είναι ανεξάρτητη και διαθέτει ίδιους πόρους, χάρη στους παράλληλους χορηγούς της» διαβεβαίωσε τους ιταλούς δημοσιογράφους που τον ρώτησαν.

Ας το ελπίσουμε, γιατί τα MotoGP δεν αντέχουν και άλλες αποχωρήσεις ομάδων.