Η Piaggio δημοσιοποίησε φωτογραφίες και τεχνικά χαρακτηριστικά της ανανεωμένης σειράς Χ10 για το 2012. Προσφέρονται τρία μοντέλα με κινητήρες 125, 350 και 500 κυβικών εκατοστών.

Προσανατολισμένα πλέον σαφώς προς μια «Gran Turismo» χρήση, τα νέα X10 διαθέτουν ιδιαίτερα τεχνολογικά χαρακτηριστικά όπως ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη πίσω ανάρτηση, ABS, φωτιζόμενους διακόπτες παντού, υπολογιστή ταξιδιού με μεγάλη οθόνη LCD, είσοδο USB, φώτα ημέρας LED και ιδιαίτερα ευρύχωρο πορτμπαγκάζ, που χωρά δύο κράνη full-face.

Η εργονομία του X10 έχει βελτιστοποιηθεί για πολύωρη παραμονή στη σέλα και κάλυψη μεγάλων αποστάσεων. Η μεγάλη ζελατίνα του φέρινγκ παρέχει πλήρη σχεδόν προστασία και η σέλα έχει φαρδύνει. Το μαξιλάρι για τη μέση του αναβάτη μπορεί να μετακινηθεί εμπρός-πίσω, με αντίστοιχη αυξομείωση του χώρου για τον συνεπιβάτη που ωστόσο σε κάθε περίπτωση θα νιώσει άνετα, καθώς η σέλα είναι μεγάλη.

Οι προσφερόμενοι κινητήρες έχουν απόδοση 15 (125), 33 (350) και 41 ίππων (ο 500 κυβικών). Είναι όλοι μονοκύλινδροι, εξαιρετικά οικονομικοί και καλύπτουν τις αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων, σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Τα τρία scooter της σειράς φορούν διπλό σωληνωτό πλαίσιο από ατσάλι και κυλούν πάνω σε τροχούς 15 ιντσών εμπρός και 13 πίσω. Τα λάστιχα είναι αντίστοιχα 120/70 και 150/70. Την επιβράδυνση αναλαμβάνουν δύο δίσκοι 280mm μπροστά και ένας 240mm πίσω. Στάνταρ είναι το σύστημα συνδυασμένων φρένων(CBS) της Piaggio και στα τρία μοντέλα, αλλά το ABS και το ASR προσφέρονται ως εξτρά.

Τα χρώματα των νέων X10 είναι καφέ, γκρίζο, λευκό και γαλάζιο. Επιπλέον η Piaggio προσφέρει μια μακρά σειρά αξεσουάρ από μαλακές και σκληρές βαλίτσες ως αντικλεπτικό σύστημα και θερμαινόμενα γκριπ.