Ο φακός του Infomotori συνέλαβε τις πρώτες φωτογραφίες του ολοκαίνουργιου KTM Adventure 1290. Το 1290 φημολογείται ότι αποτελεί την ανανέωση του σημερινού 990 Adventure και πιθανότατα θα εμφανιστεί στις εκθέσεις του Φθινοπώρου σαν μοντέλο 2013.

Το νέο μεγάλο Adventure θα φορά φυσικά τον δικύλινδρο υγρόψυκτο V-2, τον οποίο θα μοιράζεται με το KTM Super Duke R 1290 που όπως είναι γνωστό, θα εμφανιστεί στα τέλη της χρονιάς.

Με μαύρο ματ φινίρισμα και το κουτί της τηλεμετρίας πίσω, φαίνεται ότι το 1290 ακόμα εξελίσσεται. Δεν έχει γίνει ακόμα κάτι γνωστό για το ποια μέρη θα ανανεωθούν και ποια θα παραμείνουν.

Η εξάτμιση πάντως με το χαμηλό της πέρασμα και ο εμπρός τροχός που είναι 19 ιντσών, αποτελούν στοιχεία που υποδηλώνουν σαφή στροφή προς τη χρήση δρόμου για την πιο χωμάτινη on-off της αγοράς. Που δεν αποχωρίζεται όμως τις ζάντες με ακτίνες, επιλογή που μαρτυρά χωμάτινες διαθέσεις. Αλαλούμ..

Τα νέα δεδομένα αλλοιώνουν τόσο το χαρακτήρα του μοντέλου και μας βάζει να σκεφτούμε ότι πιθανά να πρόκειται για εντελώς νέο μοντέλο που δεν θα αντικαταστήσει το Adventure, αλλά θα καλύψει το κοινό που αναζητά μια ΚΤΜ στην κατηγορία των hyper Enduro. Στην ουσία μοιάζει με ένα μοντέλο που γεφυρώνει το SM-R και το LC-8.

Το ψαλίδι είναι νέο, όπως και το πίσω φρένο, όλο το κοστούμι και τα πλαστικά διαφέρουν, ενώ οι διαδρομές των αναρτήσεων είναι μικρότερες και το ύψος σέλας χαμηλότερο. Εμφανής διαφορά επίσης είναι το ιδιαίτερο φωτιστικό σώμα μπροστά, που σε συνδυασμό με την αισθητική των μαύρων πλαστικών, μάς προϊδεάζει για μια μάλλον «τολμηρή» εμφάνιση.

Παραδοσιακά τη «μορφή» των μοντέλων της KTM αναλαμβάνει ο σχεδιαστικός Οίκος Kiska και ελπίζουμε ότι πραγματικά δεν είναι αυτή η τελική εικόνα του νέου Adventure –εκτός κι αν στις κατευθυντήριες οδηγίες της ΚΤΜ περιλαμβάνεται ο όρος «άσχημο».

Όπως κι αν έχει, όταν η ΚΤΜ σκέφτεται ο χώρος της μοτοσυκλέτας σιωπά και περιμένει. Τα τελευταία χρόνια οι Αυστριακοί έχουν βρει τον παλμό της αγοράς και ίσως βλέπουμε τις πρώτες εικόνες από το νέο τους πυροτέχνημα..