Ο κληρονόμος της δυναστείας Agnelli, Lapo Elkann, φέρεται να δήλωσε πρόσφατα ότι σκέφτεται να δηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά της Ducati, προκειμένου η φίρμα να μείνει σε ιταλικά χέρια – μόνον όμως εφόσον η τιμή γίνει πιο λογική.

Μιλώντας στο ιταλικό περιοδικό μόδας Panorama Icon, ο 34χρονος διευθυντής μάρκετινγκ της FIAT δήλωσε: «θεωρώ τον εαυτό μου πατριώτη και δεν θα ήθελα να δω την Ducati να πουλιέται σε ξένους ή να καταλήξει σε κακά χέρια».

Ωστόσο έχει την άποψη ότι οι σημερινοί ιδιοκτήτες Invest Industrial ζητούν υπερβολικά πολλά χρήματα (έχουν εκτιμήσει την αξία της Ducati στο περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ), λέγοντας: «Το τίμημα που ζητά η διοίκηση είναι εξωφρενικό. Τι θα έκανα αν μείωναν τις απαιτήσεις τους; Στην περίπτωση αυτή θα το σκεφτόμουν σοβαρά να καταθέσω προσφορά».

Ο Elkann είναι φίλος με τον Valentino Rossi και θεωρείται ο άνθρωπος κλειδί για την χορηγία της FIAT προς την ομάδα Yamaha MotoGP, την εποχή που ο πολυπρωταθλητής έτρεχε για την ιαπωνική εταιρεία.

Ο Elkann έχει παράξενα γούστα, παρότι ψηφίζεται τακτικά ανάμεσα στους πιο καλοντυμένους άντρες από τα περιοδικά αντρικού lifestyle.

Οδηγεί μια Ferrari 458 Italia βαμμένη μέσα-έξω με στρατιωτικό καμουφλάζ, μέχρι τον κινητήρα. Οπότε θα του αρέσει και η νέα έκδοση του Monster Diesel Limited σε ματ λαδί χρώμα…