Μια ημέρα απρόβλεπτη ήταν η 2η και τελευταία του εναρκτήριου γύρου του παγκοσμίου πρωταθλήματος Enduro. O καυτός ήλιος στην Talca της Χιλής ανέβασε τον βαθμό δυσκολίας του αγώνα και οι ανατροπές στην κατάταξη ήταν συνεχείς, καθώς μετά από κάθε ειδική σχεδόν, η σειρά άλλαζε.

Τελικά ο γάλλος αστέρας της ΚΤΜ Antoine Meo κατάφερε να κερδίσει και πάλι στην κατηγορία Ε1. Ο Pierre-Alexandre Renet (F – Husaberg) ήταν η μεγάλη έκπληξη καθώς κέρδισε στην Ε2, ενώ ο Christophe Nambotin (F – KTM) ήταν νικητής στην Ε3. Ο Mathias Bellino (F – Husaberg) διπλασίασε τις νίκες το στους Juniors. Για πρώτη φορά σε αγώνα οι 4 κατηγορίες έχουν γάλλους νικητές.

Μετά από μια απογοητευτική πρώτη ημέρα, ο οδηγός της Husaberg, Pierre-Alexandre Renet (F) πήρε απρόσμενα τη νίκη στην Enduro 2. Στην πρώτη ειδική Cross Test ήταν 2 δευτ. πίσω από τον νικητή της προηγούμενης ημέρας Juha Salminen (FI – Husqvarna). Στη συνέχεια κέρδισε όλες τις ειδικές εκτός από την τελευταία Enduro και εξασφάλισε τη νίκη.

«Σήμερα τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα… Χθες έκανα πολλά λάθη αλλά σήμερα μπόρεσα να οδηγήσω καλά και γρήγορα ώστε να κερδίσω. Ωραίος και σκληρός αγώνας», δήλωσε.

Κυνηγώντας τον Renet ο Ισπανός Ivan Cervantes (Gas Gas) πήρε τη 2η θέση συνολικά στο διήμερο. Με σταθερά καλούς χρόνους κέρδισε την τελευταία ειδική, όμως η διαφορά των 25 δευτ. δεν μπορούσε να καλυφθεί. Μετά από αρκετές πτώσεις την πρώτη ημέρα, ο Ιταλός Alex Salvini (Husqvarna) κατάφερε να ανέβει στο πρώτο του βάθρο, μόλις στη δεύτερη χρονιά του στο πρωτάθλημα.

Ο Cristobal Guerrero (E – KTM) ήταν και πάλι 4ος μπροστά από τον νικητή της πρώτης ημέρας, Juha Salminen. Την 6άδα συμπλήρωσε ο Ιταλός Oscar Balletti (Beta).

Ο δις πρωταθλητής Antoine Meo παρά το στραβοπάτημα στην 2η ειδική, πήρε τη νίκη στην Ε1 ανεβάζοντας ρυθμό μετά τα μέσα της ημέρας. Ταχύτερος στις 5 ειδικές που απέμεναν σχημάτισε μια διαφορά 30 δευτ. από τον Simone Albergoni (I – HM Honda) που ανέβηκε 2ος, μετά την απογοητευτική 10η θέση της πρώτης ημέρας.

«Μια ονειρεμένη αρχή για το πρωτάθλημα», δήλωσε ο Meo. «Οι χρόνοι μου ήταν καλοί και έπρεπε να πιέσω για να κερδίσω. Ελπίζω να επαναλάβω αυτή την απόδοση και στην Αργεντινή την ερχόμενη εβδομάδα».

Στο βάθρο και πάλι αλλά στην 3η θέση αυτή της φορά τερμάτισε ο Rodrig Thain (F – HM Honda), 21 δ. πίσω από τον Albergoni.

Στην 4η θέση της κατηγορίας βρέθηκε ο περσινός πρωταθλητής της κατηγορίας Junior, Jeremy Joly (F – Yamaha) μπροστά από τον έμπειρο Φιλανδό Matti Seistola (Husqvarna) και τον Marc Bourgeois (F – Yamaha) που δεν κατάφερε να διεκδικήσει ξανά το βάθρο, όπως την πρώτη ημέρα.

Ο Christophe Nambotin (F –KTM) συνέχισε τη νικηφόρα πορεία του επαναλαμβάνοντας τον θρίαμβο της Α΄ ημέρας στην E3. Ταχύτερος σε όλες τις ειδικές εκτός από τα τελευταία δύο Cross Tests, όπου σημείωσε τα μόνα λάθη του (πτώσεις). Η διαφορά όμως που είχε χτίσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας του έδωσε τη νίκη από τον David Knight (GB – KTM), με διαφορά 38 δευτ.

«Ερχόμενος στη Χιλή ήξερα ότι αν ήθελα να διεκδικήσω το φετινό τίτλο έπρεπε να κερδίσω εδώ» είπε ο Nambotin ικανοποιημένος. «Δεν έχω κερδίσει ποτέ ξανά τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, οπότε το να φεύγω με δύο νίκες είναι το καλύτερο αποτέλεσμα που θα μπορούσα να έχω ονειρευτεί. Ελπίζω να είμαι εξίσου δυνατός και στη συνέχεια, την επόμενη εβδομάδα στην Αργεντινή».

Στην τρίτη θέση, πίσω από τον Βρετανό David Knight (KTM) που δείχνει να βρίσκει ξανά τη φόρμα του, τερμάτισε Εσθονός οδηγός της TM Racing, Aigar Leok. Με δύο συνεχόμενα βάθρα ο 26χρονος αποτέλεσε την έκπληξη του αγώνα της Χιλής, καθώς πλέον πέρασε στην ελίτ των διεκδικητών του τίτλου στην Ε3.

Οριακά εκτός βάθρου – για 3 δευτ. – έμεινε ο οδηγός της Husaberg, Joakim Ljunggren (S), αφήνοντας όμως στην 5η θέση τον Ισπανό Oriol Mena (Husaberg) και πιο πίσω τον Marko Tarkkala (FI – Beta).

Ο Ιταλός Giacomo Redondi (KTM) πήρε μια πειστική νίκη στην κατηγορία «Νέων», το 125 Youth Cup, μπροστά από τον τοπικό Benjamin Herrera (TM) και τον Κολομβιανό Santiago Isaza (Col – KTM) που ήταν 3ος.

Το Maxxis FIM Enduro World Championship συνεχίζεται το επόμενο Σαββατοκύριακο 31 Μαρτίου/ 1 Απριλίου, με την αγώνα του San Juan στην Αργεντινή.