Στα δύο χρόνια από τότε που το Navara κέρδισε το Διεθνές Βραβείο του Pickup για το 2016, έχουν πωληθεί  περισσότερα από 50.000 αυτοκίνητα του συγκεκριμένου μοντέλου.

Την ίδια περίοδο το μερίδιο του δημοφιλούς pick up, στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία των φορτηγών ενός τόνου,  σημείωσε σημαντική αύξηση από 11% το 2015 σε 17% το 2017 (σε ετήσια βάση).

Η επιτυχία  του μοντέλου αφορά όλη τη Δυτική Ευρώπη, ενώ στις τρεις μεγάλες αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας και της Σουηδίας, είναι το πρώτο σε πωλήσεις ασιατικής προέλευσης pickup.

Αξιοσημείωτο είναι ότι  πάνω από το 80% του όγκου πωλήσεων  προέρχεται από τις κορυφαίες  εκδόσεις N-Connecta και Techna,  αριθμός που είναι κατά πολύ υψηλότερος από τους περισσότερους ανταγωνιστές της κατηγορίας.

Ο «χαρακτήρας» του Navara παίζει καταλυτικό ρόλο  στο να καθορίσει ποιο όχημα θα είναι ο επόμενος κάτοχος του βραβείου του Διεθνούς Pickup. Τα μοντέλα που περιλαμβάνονται την επίμαχη  λίστα είναι το Alaskan της Renault και το Mercedes X-Class που έχει αναπτυχθεί από κοινού με τη Nissan, βασισμένο στο ίδιο σασί και στην ίδια αρχιτεκτονική του κινητήρα.

Νίκος Τσάδαρης