Νέα στοιχεία παρουσίασε η Nissan σχετικά με το νέο αγωνιστικό GT-R, που κατασκευάστηκε με τη συνεργασία της JR-Motorsport και φτάνει τα 298.000 ευρώ!

To Nissan GT-R είναι παγκοσμίως γνωστό, ειδικά στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το αγωνιστικό supercar τρέχει σε φημισμένα πρωταθλήματα αγώνων, μεταξύ άλλων στο ιαπωνικό Super GT series και στο GT1 World Championship της FIA.

Μπορεί το μοντέλο να μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με το αυτοκίνητο παραγωγής, όμως στην πραγματικότητα είναι ένα καθαρά αγωνιστικό όχημα. Για το λόγο του αληθές, και οι δύο κατηγορίες (συμβατικά και αγωνιστικά) αυτοκινήτων κινούνται με το γνώριμο κινητήρα V8.

Όχι όμως τώρα πια! Το νέο GT-R αναπτύχθηκε αποκλειστικά από τη συνεργασία της Nismo (βελτιωτικός οίκος Nissan) και την ομάδα της JR-Motorsport.

Το νέο αγωνιστικό απόκτημα της Nissan θα έχει το όνομα GT-R GT3. Η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος έχει μειωθεί, ενώ είναι εφοδιασμένο με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα V6 των 3,8λτ. και τους 530 ίππους και με ροπή 612 Nm.

Το μηχανικό σύνολο συνδυάζεται με ένα 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο κινεί το 1.300 κιλών αυτοκίνητο φυσικά με μεγάλη ευκολία.

Το GT-R Nismo GT3 θα διατίθεται παγκοσμίως και η τιμή του ξεκινά από τα 298.000 ευρώ.

Πηγή: autotriti.gr