Η ενθαρρυντική υποδοχή που επιφύλασσε το κοινό στο πρωτότυπο Pick-Up SUT 1 που παρουσιάστηκε στη έκθεση της Γενεύης του 2011, ώθησε τελικά την Ssangyong στην παρουσίαση της έκδοσης μαζικής παραγωγής του.

Συγκεκριμένα, η κορεατική εταιρεία παρουσίασε επίσημα στη Ν. Κορέα το νέο ελαφρύ ημιφορτηγό της με την ονομασία Korando Sports, που βασίζεται στο πρωτότυπο SUT 1 που παρουσιάστηκε διεθνώς το περασμένο έτος και αναμένεται να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Actyon Sports.

Οι έντονες ακμές που εκτείνονται σε όλο το μήκος και πλάτος του αμαξώματος του, δημιουργούν μια αρκετά δυναμική και επιθετική σχεδίαση ενώ πολυτελές και ευρύχωρο είναι και το εσωτερικό του νέου διπλοκάμπινου Pick-Up της Ssangyong.

Το νέο Korando Sports χαρακτηρίζεται από τον κατασκευαστή ως «LUV» (Leisure Utility Vehicle) και μέχρι στιγμής έχει ανακοινώσει πως θα εφοδιάζεται με έναν 2,0λιτρο πετρελαιοκινητήρα e-XDi200 που αποδίδει ισχύ 155 ίππων και ροπή 360 Nm από τις 1.500 σ.α.λ.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, το εν λόγω μηχανικό σύνολο θα καλύπτει τις προδιαγραφές της Euro5 ενώ η μέση κατανάλωση καυσίμου του ορίζεται στα 6,4 λτ./100 χλμ. που αποτελεί μια εξαιρετική επίδοση για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Σύμφωνα με τα όσα η Ssangyong είχε παρουσιάσει με το πρωτότυπο Pick-Up SUT 1 μέσα στο 2011, θα πρέπει να περιμένουμε το νέο Korando Sports να εφοδιάζεται με σύστημα μετάδοσης της κίνησης στους πίσω ή σε και σε όλους τους τροχούς καθώς και μηχανικά ή αυτόματα κιβώτια έξι σχέσεων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η πλειοψηφία των μετοχών της Ssangyong πέρασε στον έλεγχο του βιομηχανικού κολοσσού Mahindra & Mahindra.

Πηγή: autotritipro.gr