Mε πολύ εξελιγμένη υβριδική τεχνολογία και μέση κατανάλωση μόλις 4,7λτ./100 χλμ, το καινούριο μοντέλο της Toyota αποτελεί το νεότερο και μικρότερο μέλος της «οικογένειας» Prius.

Επίσημο ντεμπούτο πραγματοποίησε στην έκθεση του Ντιτρόιτ το νέο Prius C. Το νέο υβριδικό μοντέλο αποτελεί το μικρότερο «αδερφάκι» του Prius που έχει ήδη παρουσιαστεί, παρουσιάζοντας το δικό του ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Σχεδιαστικά, το Prius C δείχνει αρκετά μοντέρνο και οι ιαπωνικές του καταβολές γίνονται αμέσως αισθητές. Το εσωτερικό, πάλι, είναι πιο νεανικό και προεξάρχον του χαρακτηριστικό αποτελεί ο κεντρικά τοποθετημένος πίνακας οργάνων.

Το μικρότερο μέλος της «οικογένειας» Prius θα έχει μήκος 3.995 χλστ., πλάτος 1.695 χλστ. και ύψος 1.445 χλστ., ενώ το μεταξόνιό του εκτείνεται στα 2.550 χλστ. Οι πιο πάνω διαστάσεις σημαίνουν πως το Prius C θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το τελευταίας γενιάς Yaris.

To υβριδικό σύστημα που φέρει ενσωματώνει έναν 4κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρων με 73 ίππους και περίπου 111 Nm ροπής αλλά και ένα ισχυρό ηλεκτρικό μοτέρ, εξασφαλίζοντας συνδυαστική ισχύ 99 ίππων. Σύμφωνα με την Toyota ο συνδυασμός αυτός εξασφαλίζει μέση κατανάλωση καυσίμου μόλις 4,7 λτ./100 χλμ.

To εμπορικό λανσάρισμα του νέου Prius C στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές τοποθετείται χρονικά στα μέσα ή κοντά στα τέλη του 2012.

Πηγή: autotriti.gr