Ένα πολύ σημαντικό μοντέλο παρουσίασε στη Ντιτρόιτ η Ford. Πρόκειται για το Fusion, το οποίο θα δούμε αργότερα και στην Ευρώπη με την ονομασία Mondeo.

Μπορεί Fusion να είναι η αμερικάνικη ονομασία του, όμως με ελάχιστες εμφανισιακές αλλαγές αλλά και με τη γνώριμη ονομασία Mondeo θα το δούμε και στην Ευρώπη. Ο λόγος φυσικά γίνεται για το νέο σεντάν που μόλις παρουσίασε η Ford στο σαλόνι αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ.

Συνολικά πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον σχεδιαστικά μοντέλο το οποίο βασίζεται σχεδιαστικά στο πρωτότυπο Evos που παρουσίασε πριν από λίγο καιρό η Ford. Χωρίς να χάνει το οικογενειακό του προφίλ, το νέο Fusion ή Mondeo εμπνέει αρκετό δυναμισμό.

Σε τεχνικό επίπεδο, στις παγκόσμιες αγορές το νέο οικογενειακό μοντέλο της θα το δούμε με 3 διαφορετικές τεχνολογίας, μία απλά με κινητήρα βενζίνης, μια με υβριδικό σύστημα και plug-in με εφαρμογή για φόρτιση μπαταριών και σε μπρίζα.

Οι απλές βενζινοκίνητες εκδόσεις θα φέρουν κινητήρες EcoBoost στα 1,6 και 2,0 λίτρα με ιπποδυνάμεις που στην κορυφή θα φτάνουν ακόμα και τα 240 άλογα. Η υβριδική έκδοση θα φέρει ατμοσφαιρικό μοτέρ βενζίνης 2,0 λίτρων και έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα και εκτεταμένη συνολική αυτονομία.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα, τουλάχιστον μέχρι την έκθεση της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο για να δούμε αν το ευρωπαϊκό Mondeo θα έχει σχεδιαστικές αλλαγές σε σχέση με το αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε στο Ντιτρόιτ. Παρόλα αυτά και ακόμη αν υπάρξουν, αυτές δεν αναμένονται σπουδαίες.

Πηγή: autotriti.gr