Ο φινλανδός αναβάτης Marko Tarkkala είναι η νέα προσθήκη στο έμψυχο δυναμικό της Beta.

Μαζί με τον Ιταλό Οscar Balletti θα αποτελούν την Beta Enduro Team για το 2012.

Ο 29 χρονών Φινλανδός με πολλούς τερματισμούς στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro, πολλές φορές πρωταθλητής Φινλανδίας και 4ος στην κατηγορία E3 της σεζόν που τέλειωσε, θα αγωνιστεί στην κατηγορία Ε3 με ένα τετράχρονο Enduro RR.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα ξεκινήσω να δουλεύω με το Beta Factory Team. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα αγωνίζομαι με την Beta και είμαι σίγουρος ότι η νέα μου μοτοσυκλέτα θα είναι ανταγωνιστική. Ο στόχος μου για το 2012 είναι ο παγκόσμιος τίτλος. Ανυπομονώ να αρχίσει η νέα σαιζόν» δήλωσε ο ο Marko για την νέα του συνεργασία με την Beta.

Ο Fabrizio Dini, Team Manager του Beta Enduro team, είπε: «Ο Marko είναι ένας πολύ καλός αναβάτης, έχει σημαντική εμπειρία και πιστεύουμε ότι έχει τα κίνητρα και τον ενθουσιασμό ώστε να ωθήσει την ομάδα να πιάσει τους στόχους που έχουμε βάλει για το 2012. Team-mate του Marko θα είναι ο Oscar Balletti, μετά από μία όχι και τόσο τυχερή χρονιά κατά την οποία τα αποτελέσματα του ήταν χαμηλότερα από αυτά που μπορούσε, γεγονός που του δίνει το κίνητρο να ξαναβρεί τον εαυτό του. Τώρα έχουμε ένα μακρύ χειμώνα για να δουλέψουμε, να εξελίξουμε τις μοτοσυκλέτες και να προετοιμαστούμε για την νέα χρονιά. Το 2012 θέλουμε να είμαστε ανάμεσα στους καλύτερους και να αγωνιζόμαστε για θέσεις στο βάθρο».

Όσον αφορά τα γενικότερα αγωνιστικά νέα της Beta αυτά έχουν ως εξής. Ο Team Manager και αναβάτης Fabrizio Dini θα ανήκει και αυτός στο Factory team μαζί με τον Γάλλο Sebastien Bozzo. Θα συμμετέχουν στα εθνικά πρωταθλήματα της Ιταλίας και Γαλλίας αντίστοιχα όπως επίσης και σε επιλεγμένους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Η αμερικανική ομάδα θα εκπροσωπείται από τους Αμερικανούς αναβάτες Chris Bach και Cody Webb που θα αγωνίζονται στα πρωταθλήματα GNCC και Endurocross αντίστοιχα. Ο Cody, επίσης, θα συμμετάσχει σε μερικούς αγώνες στην Ευρώπη και ειδικότερα στο πρωτάθλημα Super Enduro και σε μερικούς αγώνες Enduro Extreme.

Επίσης, επιβεβαιώνεται ότι και το 2012 θα συνεχιστεί η υποστήριξη προς το Boano Team, το οποίο θα συμμετέχει εκτός από το Enduro World Championship και στο Assoluti d’ Italia με αναβάτη τον Deny Philippaerts.

Το Beta Factory Team είναι κιόλας αφοσιωμένο στην εξέλιξη των νέων μοτοσυκλετών και έχει ήδη προγραμματίσει μία μεγάλη σειρά δοκιμών ενόψει του 2012.

Πηγή: mototriti.gr