delamagen.gr
Με την ανακοίνωση της Porsche για την επιστροφή της στο Le Mans, ας θυμηθούμε τον θρύλο που τα ξεκίνησε όλα…

Τρεις δεκαετίες υπεροχής στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans και πρωταγωνιστής στην επική ταινία με τον Steve McQueen, η 917 είναι ο αναμφισβήτητος θριαμβευτής των ιδιαίτερων αυτών αγώνων. Με τη νίκη του 1999, η Porsche έφευγε από το Le Mans με το εξωφρενικό νούμερο των 16 θριάμβων από το 1970!

Και τώρα που η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία αποφάσισε να επιστρέψει στο Le Mans του 2014, με ένα αμαξάκι-έκπληξη που αναμένεται να λάμψει και πάλι, τα φώτα πρέπει να στραφούν στον πραγματικό μύθο του Le Mans, την Porsche 917.

Το 12κυλινδρο κτήνος της 917 έδινε 1.500 άλογα και 0-100 σε 1,9 δευτερόλεπτα. Απίστευτα ελαφριά και υπερβολικά «δυνατή», δέσποζε στο Le Mans και το μόνο που κατάφερε να ανακόψει την ηγεμονία της ήταν οι καινούριοι κανονισμοί, που την απέκλεισαν οριστικά από το πεδίο της μάχης. Στα 78 χρόνια πάντως των αγώνων αντοχής του Le Mans, είναι χάρη στην 917 που η Porsche έγινε ο κυρίαρχος κατασκευαστής…

Κανείς δεν γνωρίζει με τι θα κατέβει η Porsche στο 24 Hours Le Mans 2014, γεγονός είναι ωστόσο ότι οι αυξανόμενες απαιτήσεις για ασφάλεια και περιβαλλοντική προστασία δεν θα επιτρέψουν να δούμε τίποτα που να θυμίζει την εποχή του κολασμένου πυραύλου 917… Ούτε φυσικά και του Steve McQueen!