Τον προπομπό ενός συμπαγούς οχήματος ελεύθερου χρόνου αλλά και τις σχεδιαστικές γραμμές που θα υιοθετήσει τα επόμενα χρόνια εκφράζει η Volkswagen μέσω του όμορφου plug-in hybrid τετρακίνητου πρωτότυπου που ονομάζεται Cross Coupe.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε στο πρόσφατο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο ένα SUV με σπορ χαρακτηριστικά, το Cross Coupe. Ένα concept το οποίο διαθέτει υβριδικό all-wheel drive σύστημα κίνησης. Και σύμφωνα με όσα επισήμως ανακοινώθηκαν από την VW, το Cross Coupe θα μπει στην παραγωγή το 2014.

Το Cross Coupe διαθέτει έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.4 λ. και ένα ζευγάρι ηλεκτρικών κινητήρων που βρίσκονται και στις δύο άξονες τον εμπρός και τον πίσω, του SUV.

Στο εμπρός μέρος λοιπόν του αυτοκινήτου συναντάμε έναν κινητήρα τεχνολογίας ΤSI με απόδοση 150 ίππων και ροπή 210 Nm και έναν ηλεκτροκινητήρα η απόδοση του οποίου φθάνει τα 55 άλογα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η γερμανική φίρμα, οι δυο κινητήρες μπορούν να λειτουργήσουν: Είτε μαζί και οι δύο. Είτε μόνος του ο βενζινοκινητήρας, είτε μόνος του ο ηλεκτροκινητήρας.

Μάλιστα η αυτονομία του αυτοκινήτου με την χρήση μόνο του ηλκετροκινητήρα φθάνει τα 45 χιλιόμετρα. Ο ηλεκτρικός κινητήρας τροφοδοτείται από συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου, για τις οποίες υπάρχουν οι εξής τρόποι φόρτισης. Από το οικιακό ηλεκτρικό ρεύμα. Από την ενέργεια του φρεναρίσματος. Από τον βενζινοκινητήρα.

Στον πίσω μέρος υπάρχει ένα ακόμη ηλεκτρικό μοτέρ που αποδίδει 115 ίππους και το οποίο κινεί τους πίσω τροχούς. Ο κινητήρας αυτός μπορεί να τεθεί σε λειτουργία στην περίπτωση που ο οδηγός επιλέξει να κινηθεί μόνο με τους ηλεκτρικούς κινητήρες ή στην περίπτωση που επιλέξει την τετρακίνηση.

Εντυπωσιακές είναι οι επιδόσεις του Cross Coupe. Το οποίο επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ. / ώρα σε 7 δευτερόλεπτα ενώ η τελική είναι στα 200 χλμ. / ώρα. Όταν το αυτοκίνητο κινείται αποκλειστικά με τους ηλεκτροκινητήρες, η μέγιστη ταχύτητα είναι στα 120 χλμ. / ώρα.

Πηγή: auto24.gr