Στην αρχή, ήταν κάποιες φωτογραφίες από ένα φυλλάδιο. Τώρα όμως υπάρχει μια πλήρης σειρά φωτογραφιών που προέρχονται από την ίδια την Mercedes-Benz και αφορούν στην ολοκαίνουργια SL…

Το διαδίκτυο έχει κατακλυσθεί από φωτογραφίες του νέου roadster μοντέλο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, το οποίο (όπως και ο προκάτοχός του) διαθέτει αναδιπλούμενη μεταλλική οροφή και έχει προγραμματισθεί να κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ τον επόμενο μήνα.

Εκτός από το προφανές, ότι η σχεδίασή του ακολουθεί το στυλ που έχει υιοθετήσει η γερμανική φίρμα σε όλα τα μοντέλα της με πιο πρόσφατο το μικρότερο roadster που υπάρχει στην γκάμα της, την SLK, η νέα SL είναι το πρώτο μοντέλο μαζικής παραγωγής της Mercedes το οποίο είναι κατασκευασμένο σχεδόν αποκλειστικά από αλουμίνιο. Το συγκεκριμένο γεγονός καθιστά την νέα SL περίπου κατά 140 κιλά ελαφρύτερη σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά.

H SL διατηρεί την αναδιπλούμενη οροφή, και όπως στο σημερινό μοντέλο διατίθεται ως έξτρα επιλογή η κατασκευασμένη από γυαλί οροφή Magic Sky. Η συγκεκριμένη τεχνολογική καινοτομία της Mercedes-Benz, επιτρέπει στον οδηγό να ρυθμίζει το φως του ήλιου που θα μπει στην καμπίνα από την γυάλινη οροφή.

Κι ενω η Mercedes έχει κυκλοφορήσει αρκετές λεπτομέρειες σχετικά με τις τεχνολογίες και τη σχεδίαση του πλαισίου της νέας SL, η γερμανική εταιρεία κρατά ερμητικά κλειστή την διαθέσιμη η καινούργια SL.

Σύμφωνα πάντως με όλες τις ενδείξεις στην γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνονται οι εκδόσεις V6 3.5 λίτρων και V8 4.6 λίτρων. Και οι δύο κινητήρες είναι υπερτροφοδοτούμενοι.

Πηγή: auto24.gr