Η Volkswagen αναμένεται στην προσεχή έκθεση του Ντιτρόιτ να αποκαλύψει ένα πλήρως ηλεκτρικό πρωτότυπο όχημα, αλλά και την έκδοση παραγωγής του υβριδικού Jetta.

Η VW σχεδιάζει να κάνει αισθητή την παρουσία της στα ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα με ένα μπαράζ φιλικών προς το περιβάλλον μοντέλων μέσα στην προσεχή διετία.

Τον Ιανουάριο, στην έκθεση του Ντιτρόιτ, η γερμανική εταιρεία θα αποκαλύψει ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο μοντέλο το οποίο δεν έχουμε ξαναδεί, αλλά και την έκδοση παραγωγής του υβριδικού Jetta.

Το concept δεν θα στηρίζεται σε κάποιο από τα μοντέλα της γκάμας της εταιρείας και η VW το αποκαλεί προς το παρόν «pure concept».

Από την άλλη, το νέο Jetta Hybrid θα είναι ένα «κανονικό» μοντέλο και αναμένεται να αφιχθεί στη Βόρεια Αμερική τον επόμενο Νοέμβριο.

Θα φέρει ένα 1.400άρη turbo κινητήρα βενζίνης (προφανώς τον 1,4 TSI των 122 ίππων), ο οποίος θα συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Στόχος των Γερμανών είναι να ανταγωνιστούν το Toyota Prius, το οποίο κυριαρχεί στην υβριδική αγορά των ΗΠΑ.

Πηγή: autotriti.gr