Ένα νέο διθέσιο σπορ ηλεκτρικό πρωτότυπο παρουσιάζει η Gordon Murray Design Limited, το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Toray Industries Inc.

Όλοι γνωρίζουν τον Γκόρντον Μάρεϊ, όχι μόνο από την επιτυχημένη παρουσία του στη Formula 1 στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και στις αρχές της δεκαετίας του ’80, αλλά και από τη συνεργασία του με τη McLaren για τη δημιουργία του εξαιρετικού δίθυρου σπορ τριθέσιου μοντέλου «F1», του οποίου η αγωνιστική έκδοση κέρδισε τις «24 ώρες» του Μαν. Επίσης, και από αρκετές άλλες μετέπειτα δραστηριότητές του στον κόσμο της Αυτοκίνησης.

Ο κορυφαίος σχεδιαστής και αεροδυναμιστής με την ικανότατη ομάδα ανθρώπων που τον περιβάλλει, εντυπωσιάζει για ακόμη μια φορά, με το διθέσιο σπορ ηλεκτρικό πρωτότυπο Τeewave AR.1, που αναπτύχθηκε σε χρόνο εννέα μηνών με την καθοριστική συνδρομή της εταιρείας Toray Industries Inc.

Το ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο έχει εξαιρετικά χαμηλό βάρος, μόλις 850 κιλών συμπεριλαμβανομένων και των 240 κιλών της μπαταρίας, 400 λιγότερα από το Tesla. Μεγάλη προσοχή έχει δοθεί επίσης στο χαμηλό κέντρο βάρους και στη γεωμετρία της ανάρτησης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την άριστη ποιότητα κύλισης και το κράτημα.

Πηγή: 4troxoi.gr