Η δημιουργία του αγωνιστικού Polo R WRC αναθέρμανε το ενδιαφέρον της VW για το Polo R, το οποίο, τελικά, φαίνεται πως θα είναι γεγονός από το 2012.

Σύμφωνα με πληροφορίες που κάνουν το γύρω του διαδικτύου, το VW Polo R «συνελήφθη» να κάνει δοκιμές εξέλιξης στους δρόμους τους Ισπανίας. Η πληροφορία για τη δημιουργία του κορυφαίου Polo κυκλοφορεί εδώ και καιρό και εμείς, μάλιστα, διαθέτουμε κατά αποκλειστικότητα μια κατασκοπευτική, ψηφιακά επεξεργασμένη, φωτογραφία του.

Όμως, οι τελευταίες πληροφορίες ήθελαν το όλο concept να έχει μπει στο ντουλάπι των ανθρώπων της γερμανικής εταιρείας, λόγω της υψηλής τιμής που αυτό θα είχε. Κατά τα φαινόμενα, το λανσάρισμα της αγωνιστικής του εκδοχής στη φετινή έκθεση της Φρανκφούρτης, του Polo R WRC , έκανε τους Γερμανούς να αλλάξουν γνώμη.

Οι πληροφορίες, λοιπόν, που είχαμε εδώ και καιρό πως το κορυφαίο Polo θα φέρει μοτέρ 1,6 λίτρων, δείχνουν να επιβεβαιώνονται. Βλέπετε, το Polo R θα εξοπλίζεται με το νέο TSI των 1,6 λίτρων που ετοιμάζει ο όμιλος για το Polo R WRC.

Στην αγωνιστική του εκδοχή το εν λόγω μοτέρ θα αποδίδει 300 ίππους, ενώ στην έκδοση «δρόμου» θα πέσει στους 210 ίππους. Όχι και άσχημα για ένα μικρό αυτοκίνητο, δε νομίζετε; Σίγουρη, τέλος, θεωρείται η παρουσία του DSG αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη.

Πηγή: autotriti.gr