Είναι η πρώτη superbike της Ducati που μετά από χρόνια υιοθετεί και ένα όνομα εκτός από τις γνωστές αριθμητικές ονομασίες στις οποίες μας έχει συνηθίσει η φίρμα. Το νέο 1199 λοιπόν θα ονομάζεται και Panigale κάτι που δεν κρύβει πλέον η φίρμα, ούτε στο σχετικό βίντεο που παραθέτουμε, το οποίο δείχνει τη μοτοσικλέτα αλλά καμουφλαρισμένη φυσικά στις δοκιμές εξέλιξης στην πίστα του Mugello.

Το όνομα της προκύπτει από την περιοχή Borgo Panigale, στην οποία η Ducati διατηρεί εγκαταστάσεις, όμως οι νέες ονομασίες για το αντίστοιχα νέο μοντέλο δεν σταματούν εδώ, αφού και ο κινητήρας θα φέρει τη δική του ξεχωριστή ονομασία που δεν θα είναι άλλη από: Superquadro. Το σύνολο αυτό κάθεται πιο πίσω στο σασί, για καλύτερα οδικά στοιχεία, ενώ η γωνία του V παραμένει φυσικά στις 90 μοίρες. Αυτό που αλλάζει όμως είναι η διάμετρος των κυλίνδρων που μεγαλώνει με τη διαδρομή τους που στον αντίποδα μικραίνει. Το αποτέλεσμα αναμένεται να είναι η αύξηση των στροφών στις οποίες μπορεί να φτάσει το μοτέρ, σε συνδυασμό με την αύξηση της αποδιδόμενης ισχύος. Εδώ κολλάει και η ονομασία Superquadro που μεταφράζεται ως υπερ-τετράγωνος.

Τα μόνα τεχνικά στοιχεία που έχουν προς το παρόν έχουν διαρρεύσει από ένα dealer της Ducati στην αντίπερα όχθη του ατλαντικού, είναι η ιπποδύναμη του 1.200άρη κινητήρα που υπολογίζεται στους 195 ίππους, και το βάρος που δεν θα ξεπερνά τα 176 κιλά.

Πηγή: mototriti.gr