Πρόκειται για τα τέσσερα μοντέλα: Astra GTC, Zafira Tourer, Combo, και RAK e, που παρουσιάζει επίσημα η γερμανική φίρμα στο σαλόνι της Φρανκφούρτης αυτές τις ημέρες.

Για πρώτη φορά, η Opel παρουσιάζει το μικρομεσαίο coupé Astra GTC, το Zafira Tourer και τη νέα γενιά του μικρομεσαίου Combo van στο ανανεωμένο της περίπτερο D 09 στο Hall 8 εμβαδού 3.200 τετραγωνικών μέτρων, ενώ με την αποκάλυψη του πειραματικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου RAK e, η εταιρεία ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην αστική μετακίνηση. Εκτός όμως από τις πρεμιέρες αυτές, εκεί μπορεί να κανείς να δει το Ampera, το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της Ευρώπης για καθημερινή χρήση, που κάνει ντεμπούτο στη Γερμανία λίγο πριν κυκλοφορήσει στην αγορά, ενώ στον τομέα της τεχνολογίας και της εξέλιξης η Opel αποδεικνύει ότι οι συμβατικοί κινητήρες εξακολουθούν να έχουν δυνατότητες μείωσης κατανάλωσης με επτά νέα μοντέλα ecoFLEX που είναι κορυφαία στις κατηγορίες τους στην κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2.

Παγκόσμια πρεμιέρα Astra GTC: Φουτουριστική σχεδίαση, οδηγική ακρίβεια

Η σχεδίαση του νέου Opel Astra GTC προαναγγέλλει μία συναρπαστική οδική συμπεριφορά. Με προηγμένη εμπρός ανάρτηση HiPerStrut και πίσω άξονα με σύνδεσμο Watt, το σπορ, μικρομεσαίο coupé της Opel προσφέρει απόλυτη οδηγική ακρίβεια. Αρχικά, θα προσφέρεται με πέντε κινητήρες ισχύος από 100 έως 180 ίππους. Στη Φρανκφούρτη η Opel θα παρουσιάσει για πρώτη φορά την έκδοση 1.7 CDTI ecoFLEX του νέου Astra GTC με 110 ίππους και 130 ίππους, και στις δύο περιπτώσεις με Start/Stop. Το Astra GTC θα κυκλοφορήσει φέτος.

Παγκόσμια πρεμιέρα Zafira Tourer: «Μετρ» της ευελιξίας με προηγμένα χαρακτηριστικά

Το νέο Zafira Tourer εγκαινιάζει νέα πρότυπα ευελιξίας και αίσθησης στο εσωτερικό με την πλήρως ανασχεδιασμένη φιλοσοφία καθισμάτων Flex7. Το «Lounge on wheels» (Σαλόνι σε τροχούς) μεταφέρει τις αξίες και τα προηγμένα χαρακτηριστικά του Insignia, τις καινοτόμες τεχνολογίες και την ανάγλυφη, δυναμική του σχεδίαση στην κατηγορία οχημάτων ενός όγκου. Το βελτιωμένο πλαίσιο υπόσχεται ξεκούραστη οδήγηση με μέγιστη άνεση και ασφάλεια. Η δεύτερη γενιά της εμπρός κάμερας Opel Eye αποτελεί τη βάση για μία σειρά καινοτόμων συστημάτων υποστήριξης στο Zafira Tourer, όπως το προσαρμοζόμενο cruise control που βασίζεται σε ραντάρ.

Παγκόσμια πρεμιέρα Combo: Έξυπνη λύση μεταφοράς

Το νέο Combo είναι ένα ευέλικτο επιβατικό-van για τη δουλειά, την οικογένεια και τις δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου. Διατίθεται με πέντε ή επτά καθίσματα, δύο μεταξόνια και σε εκδόσεις με παράθυρα ή κλειστού τύπου. Με χώρο φόρτωσης μέχρι 3.800 λίτρα στην έκδοση με κοντό μεταξόνιο (με το κάθισμα του συνοδηγού αναδιπλωμένο) και 4.600 λίτρα με το μακρύτερο μεταξόνιο, το Combo προσφέρει το μεγαλύτερο όγκο φόρτωσης και στις δύο κατηγορίες. Το χαμηλό ύψος φόρτωσης (54.5 εκατοστά) και η ποικιλία ωφέλιμων φορτίων μέχρι 1T είναι οι καλύτερες τιμές στην κατηγορία.

Παγκόσμια πρεμιέρα RAK e: Cool πειραματικό αυτοκίνητο για το μέλλον

Το 2θέσιο RAK e με μπαταρία είναι το δυναμικό, ελαφρύ πρωτότυπο μηδενικών ρύπων που ενσαρκώνει το πρωτοποριακό πνεύμα της Opel στις εναλλακτικές φιλοσοφίες. Με μία υπερσύγχρονη, καινοτόμο σχεδίαση, αυτονομία 100 χιλιόμετρα και τελική ταχύτητα 120 χ.α.ω., το μηδενικών ρύπων, ηλεκτρικό αυτοκίνητο εντυπωσιάζει ακόμα και στον αυτοκινητόδρομο. Το επαναστατικό πρωτότυπο υπερέχει από οποιοδήποτε συμβατικό όχημα. Η οδήγηση των 100 χιλιομέτρων κοστίζει μόνο 1 ευρώ. Το RAK e στοχεύει επίσης να κάνει την ηλεκτροκίνηση προσιτή σε νεαρότερους πελάτες, οδηγούς ηλικίας ακόμα και 16 ετών.

Πηγή: autotriti.gr