Η αποκλειστική έκδοση του Fiat 500 «First Edition» διακοσμημένη από πέντε διάσημους κινέζους καλλιτέχνες διατίθεται στην κινεζική αγορά σε περιορισμένο αριθμό 100 αριθμημένων αυτοκινήτων

Ο Lorenzo Sistino, Αντιπρόεδρος και Διευθυντής Διεθνών Δραστηριοτήτων του ομίλου Fiat Group Automobiles, παρουσίασε πρόσφατα στη Σαγκάη το Fiat 500 «First Edition» που κατασκευάστηκε αποκλειστικά για την κινεζική αγορά και διακοσμήθηκε με τις δημιουργίες πέντε νέων κινέζων σχεδιαστών.

Αυτό το Limited Edition αυτοκίνητο – 100 αριθμημένα κομμάτια – θα αποτελέσει το αντικείμενο μιας πρωτότυπης πρωτοβουλίας πριν από την επίσημη κυκλοφορία του 500 στις 15 Σεπτεμβρίου. Όλοι όσοι παραγγείλουν το Fiat 500 από τις 12 Ιουλίου ως τις 15 Σεπτεμβρίου θα συμμετάσχουν στην τελική κλήρωση με έπαθλο τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν το αυτοκίνητο που παρήγγειλαν με ένα 500 «First Edition».

Με βάση το 500 Lounge, το μοντέλο «First Edition» έχει ένα ξεχωριστό λευκό περλέ χρώμα αμαξώματος σε τρεις στρώσεις, εσωτερικό σε κόκκινο δέρμα και ένα ειδικό σήμα στην κολώνα της πόρτας. Διατίθεται με κινητήρα βενζίνης MultiAir 1,4 λίτρων, ο οποίος κέρδισε τον τίτλο «Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς 2010». Σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο έξι ταχυτήτων, ο καινοτόμος κινητήρας αποδίδει μέγιστη ισχύ 101 HP (75 kW) στις 6500 rpm και ροπή 133 Nm στις 4000 rpm.

Κατασκευασμένο στην Toluca (Μεξικό), το Fiat 500 πωλείται στην Κίνα με αρχική τιμή 190.000 RMB. Η σειρά περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις (Pop, Sport και Lounge), μία έκδοση κινητήρα (1,4 MultiAir 101 HP), αυτόματο κιβώτιο έξι ταχυτήτων, 12 χρώματα αμαξώματος (μεταλλικό, μη μεταλλικό και περλέ σε τρεις στρώσεις), 9 συνδυασμούς χρωμάτων και υλικών για την ταπετσαρία και δύο επιλογές εσωτερικού (μαύρο ή ιβουάρ). Εν ολίγοις, αυτό το εκπληκτικό τετραθέσιο αυτοκίνητο κατηγορίας Α εξασφαλίζει άψογο χειρισμό και πρωτόγνωρη άνεση με ιδανικό μέγεθος για την πόλη, συναρπαστική δυναμική οδήγησης, ολοκαίνουριο κινητήρα MultiAir 1,4 λίτρων, καινοτόμο σύστημα επικοινωνίας hands-free Blue&Me και επτά αερόσακους στον στάνταρ εξοπλισμό.