Πάρτε αυτά τα τρία αυτοκίνητα: Jaguar XJ220, Aston Martin DBR9 και BMW Italdesign Nazca M12. Φτιάξτε ένα μείγμα αυτών των εκπληκτικών supercars και έχετε την Aston Martin Hypercar Concept ΑMV12.

Πρόκειται για το δημιούργημα του Ολλανδού σχεδιαστή Sabino Leerentveld που παραπέμπει σε ένα υπεραυτοκίνητο το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να βγει στους δρόμους σε μερικά χρόνια.

Το δημιούργημα του Sabino Leerentveld είναι αρκετά επιμηκυμένο με δυναμικές και συνάμα μυώδεις γραμμές που συνάδουν με το στιλ και την υπογραφή της Aston Martin.

Αν και επισήμως δεν λέγεται κάτι, νε τούτοις όλα δείχνουν πως το αυτοκίνητο θα είναι εφοδιασμένο με κινητήρα V12. Και σύμφωνα με τη λογική που ακολουθεί η φίρμα το μοτέρ θα είναι τοποθετημένο στο εμπρός μέρος ενώ η κίνηση θα μεταφέρεται στους πίσω τροχούς.

Το δημιούργημα του Sabino Leerentveld είναι δίχως άλλο εντυπωσιακό. Και οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελέσει μια περιορισμένη έκδοση ενός υπεραυτοκινήτου, όπως περιορισμένης έκδοσης είναι και η Aston Martin One-77.

Να σημειώσουμε ότι τον τελευταίο καιρό ολοένα αυξάνονται οι σχεδιαστές –και οι σπουδαίες εταιρίες στο χώρο του ντιζάιν- που παρουσιάζουν μοντέλα που θεωρητικά θα μπορούσαν να ενταχθούν στην γκάμα της Aston Martin.

Με πιο κλασικό παράδειγμα, την Aston Martin V12 Zagato. Ενός αυτοκινήτου του οποίου ο σχεδιασμός αντλεί έμπνευση από σπουδαία κλασικά μοντέλα, όπως το DB4GT Zagato, η V8 Vantage Zagato και DB7 Zagato.

Η πειραματική Aston Martin V12 Vantage έχει «χτισθεί» επάνω στο υψηλής απόδοσης πάτωμα της V12 Vantage, με την οποία μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη. Η Aston Martin V12 Zagato διαθέτει ένα εντυπωσιακό γλυπτό αμάξωμα, συνδυάζοντας την ιταλική κομψότητα με τη βρετανική δύναμη.

Πηγή: auto24.gr