Για δεύτερη φορά η Red Bull θα ξεκινήσει από τις θέσεις ένα -δυο, στο δεύτερο ευρωπαϊκό γκραν πρι της σεζόν, στην πίστα της Καταλονίας. Από την πολ ποζίσιον θα δει τα «κόκκινα φώτα» να σβήνουν ο Μαρκ Γουέμπερ, σπάζοντας το απόλυτο του Σεμπάστιαν Φέτελ. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Λιούις Χάμιλτον.

* Η Ferrari στην Ισπανία θα τρέξει με τις αεροτομές που χρησιμοποιήσε και στην Τουρκία, αφού οι αναβαθμισμένες που έφερε στην Καταλονία, απορρίφθηκαν.

* Στην Καταλονία η Pirelli έχει φέρει μια καινούρια γόμα ελαστικών περισσότερο ανθεκτική. Ωστόσο, οι πιλότοι έχουν εκφράσει τα παράπονα τους, καθώς τονίζουν πως είναι ιδιαίτερα αργή, ενώ η διάρκεια τους δεν έχει μεγάλη διαφορά από τη σκληρή γόμα που είχαν στα προηγούμενα γκραν πρι.

* Τα μονοθέσια που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το σύστημα KERS θα ευνοηθούν στην πρώτη στροφή, τόνισε ο δοκιμαστής της McLaren, Γκάρι Παφέτ,

* Στο γκραν πρι της Καταλονίας η Lotus για πρώτη φορά, κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τη δεύτερη φάση των κατατακτήριων δοκιμών, Q2.

* Οι πιλότοι θα έχουν στη διάθεση τους το σύστημα των κινούμενων αεροτομών στην τελευταία στροφή.

* Ο μεγάλος άτυχος του Σαββάτου, Νικ Χάιντφελντ, θα εκκινήσει από την τελευταία θέση, ύστερα από το ατύχημα που είχε στην τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών. Η Renault του Γερμανού τυλίχτηκε στις φλόγες, ύστερα από διαρροή καυσίμων.

* Αρκετά… επιθετικός σχεδιάζει να είναι ο Λιούις Χάμιλτον στην εκκίνηση, μάλιστα ο Βρετανός θέλει να περάσει και τουλάχιστον τον έναν πιλότο της Red Bull.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Γουέμπερ, Red Bull, 1:20.981
2. Φέτελ, Red Bull, +0.200
3. Χάμιλτον, McLaren, +0.980
4. Αλόνσο, Ferrari, +0.983
5. Μπάτον, McLaren, 1.015
6. Πετρόφ, Renault, +1.490
7. Ρόσμπεργκ, Mercedes, +1.618
8. Μάσα, Ferrari, +1.907
9. Μαλδονάτο, Williams, +1.971
10. Σουμάχερ, Mercedes
11. Μπουεμί, Toro Rosso
12. Πέρες, Sauber
13. Αλγουερσουαρί, Toro Rosso
14. Κομπαγιάσι, Sauber
15. Κοβαλάινεν, Lotus
16. Ντι Ρέστα, Force India
17. Σούτιλ, Force India
18. Τρούλι, Lotus
19. Μπαρικέλο, Williams
20. Γκλοκ, Virgin
21. Λιούτσι, HRT
22. Καρθικέγιαν, HRT
23. Ντ’αμπρόσιο, Virgin
24. Χάιντφελντ, Renault

Πηγή: sport-fm.gr