Αν υπήρχε κάποιος που πίστευε ότι το Atom 500 V8 ήταν το καλύτερο Ariel που κυκλοφορούσε από την εταιρεία, μπορούσε να τον διαβεβαιώσουμε ότι έκανε λάθος. Κι αυτό δεδομένου πως η εταιρεία ετοίμασε μια ειδική έκδοση του Atom, σε συνεργασία με την Mugen που έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο της στο Σαλόνι Autosport International Show του Λονδίνου, τον περασμένο Γενάρη.

Η εμφάνισή του παραπέμπει σε μονοθέσιο της φόρμουλα 1. Βγάζει στο δρόμο 270 άλογα, επιταχύνει στα 100 χλμ. / ώρα σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα προσφέροντας εξαιρετικές στιγμές οδηγικής απόλαυσης.

Το μοντέλο κατασκευάστηκε για να γιορταστούν τα 10α γενέθλια από την παρουσίαση του πρώτου Atom και θα κατασκευασθεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, μόλις 10 μονάδες. Κάθε ένα από αυτά τα μοντέλα θα διαθέτει διαφορετικό χρώμα από όλα τα υπόλοιπα και θα έχει μια αριθμημένη πλάκα που θα φέρει την υπογραφή τόσο της Ariel όσο και της Mugen. Όπως γίνεται αντιληπτό το αυτοκίνητο έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την γνωστή ιαπωνική εταιρεία βελτιώσεων, την Mugen, η οποία έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστή από την συνεργασία της με την Honda.

Στο Atom Mugen ο κινητήρας Κ20Ζ των 2.0 λίτρων του Atom αποδίδει 270 ίππους και 255 Nm ροπής. Αυτή η ιπποδύναμη δίνει την ευκαιρία στο Ariel να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ. / ώρα σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα φθάνει τα 240 χλμ. / ώρα.

Η πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση φροντίζει για την αγωνιστικού χαρακτήρα συμπεριφορά του αυτοκινήτου στο δρόμο, ενώ για την ακινητοποίησή του υπάρχουν τετραπίστονα φρένα.

Όσον αγορά την τιμή του ανέρχεται στις 60.000 ευρώ.

Πηγή: auto24.gr