Τιμώντας την 35η επέτειο, από την ίδρυση του Μουσείου στο Μόναχο, η ΒMW παρουσίασε για πρώτη φορά στο κοινό μία έκθεση με 17 Art Cars .

Βλέποντάς τα όλα μαζί σε έναν χώρο, έχεις την εντύπωση πως αποτελούν μια σπουδή των αυτοκινήτων ως έργων τέχνης. Τα στιγμιότυπα και οι ομοιότητες έχουν ως σημείο αναφοράς τα εντυπωσιακά έντονα χρώματα και το ιδιαίτερο στιλ.

Το πρώτο πράγμα που βλέπεις μπαίνοντας στην έκθεση είναι μια BMW 535i του 1990 επάνω στην οποία έχει δημιουργήσει ο Matazo Kayama, ενώ άλλοι γνωστοί δημιουργοί έχουν βάλει την υπογραφή τους σε άλλα αυτοκίνητα της βαυαρικής φίρμας. Όπως για παράδειγμα οι Calder, Hockney, Lichtenstein.

Σημείο αναφοράς για όλους τους καλλιτέχνες είναι η κουλτούρα που εκφράζει η βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία μέσα από τα μοντέλα της. Και αυτή η κουλτούρα συνδυάζεται με την χαρά της οδήγησης, έτσι όπως αυτή εκφράζεται όχι μόνο από τον κινητήρα και τις επιδόσεις, αλλά και από τα σπορ στιλιστικά στοιχεία στον τομέα της σχεδίασης που διακρίνουν όλα τα μοντέλα της BMW.

Υπάρχει μια κλασική ιστορία με τον Άντι Γουόρχολ, ο οποίος χρειάσθηκε μόλις 23 λεπτά για να ζωγραφίσει μια BMW Μ1 του 1979. Και όταν ρωτήθηκε για το πώς το πέτυχε, απάντησε ότι ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου είναι τόσο υπέροχος, που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για αυτόν. Και πρόσθεσε ότι προσπάθησε να απεικονίσει μια αίσθηση της ταχύτητας. «Όταν ένα αυτοκίνητο πηγαίνει πολύ γρήγορα όλες οι γραμμές και τα χρώματα γίνονται μια θαμπάδα».

Η έκθεση διαρκεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2011 στο Μουσείο της BMW στο Μόναχο.

Πηγή: auto24.gr